Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Aikakone

Lunta on satanut yöllä. Pääsen hädintuskin eteenpäin rantaraitilla. Aamulenkistä kehkeytyy enemmänkin aamutarpominen. Lukuvuorossa GRIP – The Art of Working Smart, josta on tullut myös suomenkielinen käännös Grip. Miten hallitset viikkoasi, vuottasi, elämääsi. Aihepiiriltään sellainen kirja, jonka olisin voinut kirjoittaa itsekin. Äärimmäisen kiinnostavaa asiaa. Hienosäädän viikkoagendaani kirjan pohjalta, vaikka vasta neljäsosa on luettuna.

Toimistolla tehtävä ratkeaa yksi kerrallaan. Iltapäivällä vastaan tulee kiperä bugi, jonka ratkomiseen pyydän Timin avuksi. Raavimme yhtä aikaa pääkoppaamme yhteensä noin kaksi tuntia. Lopulta ongelma selviää. Kerrankin bugi ei ollut omassa koodissa, vaan liittyi konfliktiin ulkopuolelta tulevan JavaScript-kirjaston kanssa.

Aina kun katson kelloa, se on harpannut kolme tuntia eteenpäin.

Elämää aikakoneessa.

Tässä kirjoituksessa on 125 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää