Lohikäärmeitä ja viikinkejä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Musiikki on parasta. Hyvä musiikki on vielä parempaa. Kaikki eivät pidä minun musiikkimaustani, mutta se ei haittaa. Ei yhtään. Tänään arvostelen enskojen uusimman levyn.

Ensiferum – Dragonheads (2006)

Ensiferumin uutuus-EP tekee hyvää niin korville, kuin mielellekin. Enskat polkevat juuri niin kuin pitääkin! Musiikissa taistellaan, voitetaan ja välillä soitetaan eeppisiä soittimia metsän siimeksessä, kuten aikaisemminkin. Olen pitkään odotellutkin uutta matskua Suomen parhaalta viikinkimetalliyhtyeeltä ja jo nyt tuli aivan tajuton pläjäys markkinoille! Uutta tyyliä ei ole syntynyt, mikä on hyvä asia. Uuden levyn myötä Ensiferum on muuttunut piirun verran kevyemmäksi ja nostalgisemmaksi, mikä on toisaalta ihan hyvä asia, sillä kuulijakunta voi kasvaa.

Dragonheadsin nimikkobiisi on yksi Ensiferumin parhaista biiseistä. Bändin kokoonpano on muuttunut lähivuosina, mutta se ei menoa haittaa. Toivonen ja Lindroos (karjuu myös Northerissa) vetävät lauluosuudet loistavasti. Kerrassaan mahtava plätty! Täyspitkää albumia odottelemaan…

  1. Dragonheads
  2. Warrior´s Quest
  3. Kalevala Melody
  4. White Storm
  5. Into Hiding
  6. Finnish Medley (Karjalan Kunnailla / Myrskyluodon Maija / Metsämiehen Laulu)

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä