Lisätiedot kätevästi Imdb:stä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Olen jo pitkään kehitellyt Paul Goscickin Movie Ratings -lisäosaa omiin tarpeisiini, vaikka en ole mikään hyvä php:ssa. Kuukausia sitten kehittelin tilapäisen imdb-fetchin, joka haki mm. genren, ohjaajan ja pääosien näyttelijät imdb:stä. Mutta imdb:n ulkoasu muuttui ja koodi ja rivien paikat vaihtuivat, joten koodi ei enää toiminut. Päätin sitten ruveta koodailemaan koodia joka hakisi tiedot imdb:n lähdekoodin muutoksista huolimatta. Ja sehän toimi, mutta wp-movie-ratingsiin ympättynä jostain syystä vaikutti myös itse blogin latausnopeuteen, vaikka en löytänyt tiedostoista mitään blogisivuihin viittaavaa, tai blogisivuista mitään pluggariin viittaavaa. En jaksanut selvitellä mistä tuo johtui…

foreach ($lines as $line_num => $line5)
{
if (preg_match(”/Directed by/”, $line5)) {
$ohjaaja = explode(’content=”Directed by ’, $line5);
$ohjaaja_ulos = explode(’With’, $ohjaaja[1]);
echo $ohjaaja_ulos[0];
}

Esimerkiksi ylläolevalla tyngällä sain haettua ohjaajan metatiedoista (älä välitä muuttujien nimestä, ne on keksitty sen pohjalta mitä ensimmäisenä tuli mieleen). Hidastahan tuota koko fetchiä on käyttää, mutta leffasivua se ei kauaa ladannut. WordPressin blogin etusivua selatessa tuntui että wp-movie-ratings latasi jokaisen seitsemänsadan elokuvan lisätiedot heti alkajaisiksi, mikä käytännössä jumitti silloin rollemaan blogin kokonaan. En vieläkään tiedä mistä tuo johtui, enkä sitä jaksa lähteä selvittelemään. Omatekoisella leffahakusivullani lisätietojen haku toimii ihan hyvin, joten ei ole paha puute vaikka lisätiedot eivät näy itse leffasivulla. Btw, koodia saa muokkailla ja käyttää, mutta ilmoitathan siitä minulle. Koko scripti löytyy täältä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä