Kultainen Venla 2010 jakoi pystejä Suomen median kärkinimille

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Seuraan uutisia ja mediaa sen verran että tiedän mistä ihmiset puhuvat. Elokuvien ystävänä Amerikan Oscar-gaala tulee katsottua yleensä joka vuosi. Viime vuoden Oscar-gaalan seurasin suorana Suomen television kautta suomalaisten kommentaattorien kera. Ja se oli virhe. Humalaiset suomalaiset keskellä yöllä studiossa antamassa väliin typeriä kommentteja hollywoodlaisten tähtien asuista… Maria Veitola etenkin sai jälleen kerran sappeni kiehumaan. Siinä vasta ärsyttävä juontaja.

Suomen vastine nimeltään Venla-gaala on jäänyt useammin välistä ihan sen takia kun en ole pitänyt kotimaista elokuva- ja mediatarjontaa kovin hääppöisenä. Viime vuonna 2010 tosin suomalainen tv- ja elokuvatarjonta herätti minussakin poikkeuksellista mielenkiintoa monen viihdyttävän sarjan ja ohjelman myötä. Tänään Eilen sunnuntaina telkkari sattui kuin sattuikin olemaan auki kun Kultainen Venla -gaala alkoi suorana lähetyksenä, jota tietenkin jäin seuraamaan.

Vappu Pimiä ja Jenni Pääskysaari

Kuvan omistaa MTV3.

Ohjelman alussa Janne Kataja haastatteli juhlavieraita ja ”Tartu Mikkiin!” -ohjelman Sami Hintsanen suuteli yllättäen häntä suoraan suulle kiihkeästi, josta uutisoin kymmenen minuuttia ennen Iltalehteä twiittauksen muodossa. Olihan tämä arvattavissa. Höpöhöpöjuontaja Janne Katajahan heitti homman läpäksi vitsailemalla herpeksestä. Ehkä parempi niin. Ei ollut kuitenkaan minusta mikään hauska juttu, enemmänkin nolo ja vanha temppu joka on tehty jo tuhat kertaa. Suomalaisille näemmä jotain uutta ja niin ”hauskaa”… hohhoijaa.

Tuntuu että ainakin puolet suomalaisesta juontajista ärsyttävät minua jollain tavalla. Jälleen enemmän ärsyttävä tv-juontaja Vappu Pimiä ja vähemmän ärsyttävä Jenni Pääskysaari juonsivat gaalan tällä kertaa. Olin hieman pettynyt myös Jenni Pääskysaareen, sillä gaalan juontajana hän ei vaikuttanut enää yhtään niin kivalta kuin Kadonneen jäljillä -tv-sarjassa, joka oli yksi lemppareistani vuonna 2010. Hän oli jotenkin kamalan tuima, tyly ja (tämän illan avainsana:) ärsyttävä. Ei todellakaan sen ”isosiskon” oloinen mitä hänestä sanottiin Kadonneen jäljillä-palkintoa noutaessaan.

Aku Hirviniemi voitti kaksi pystiä, parhaan näyttelijän ja parhaan esiintyjän Venlan. Ei hän minusta niin hyvä ole. Esiintyjänä ihan hauska, mutta itse esimerkiksi en voi sietää yliarvostettua Marja Tyrniä. Koko Putous-ohjelmakin on ollut melko epähauska, ainakin viime vuonna. Minuun uppoaa enemmän vähän toisenlainen huumori. Ketonen ja Myllyrinne ja Kummeli ovat olleet suomalaisista ainoat ne oikeasti hauskat komediasarjat. Paras komediaohjelma -palkinto menikin oikeaan osoitteeseen: Ketoselle ja Myllyrinteelle.

Ketonen ja Myllyrinne

Kuvan omistaa MTV3.

Yllätyksekseni myös palkinto parhaasta ajankohtais- ja asiaohjelmasta meni oikeaan paikkaan. Tykkäsin Rock-Suomi sarjasta hirmuisesti, etenkin Raskassarja -jaksosta, jossa esiteltiin melko kattavasti suomimetallin keskeiset artistit henkilöineen ja haastatteluineen (Children of Bodomin Alexi Laiho, Amorphiksen Esa Holopainen, Turisasin Mathias Nygård, Mokoman Marko Annala jne) ja muut osa-alueet. Hyvä!

Rock-Suomi: Raskassarja

Kuvankaappaus Venla-voittajan Rock-Suomi -jaksosta nimeltä Raskassarja.

Duudsonien pysti oli myös odotettavissa, onhan sarja ollut aidosti hauskaa seurattavaa. Myös Jukan viuhahdus oli odotettavissa. Housut oli kintuissa koko puheen ajan ja pylly ja kikkeli ehti näkyä ruudussa jonkin tovin ennen kuin kameramiehet tajusivat rajata kuvan vyötäröstä ylöspäin.

Olen iloinen ettei Maria Veitola saanut pystin pystiä ja suurin osa pysteistä meni oikeille tahoille. On harvinaista että minun makuni menee yksiin valtayleisön kanssa, varsinkin suomalaisen tarjonnan suhteen. Loput voittajista voit tarkistaa MTV3:n omilta sivuilta.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. tms_

  Munkin mielestä Vappu ja Jenni oli kyllä harvinaisen _ärsyttävä_ juontajapari. Kumma kyllä, koska mielestäni molemmat ihan kyllä menettelee omillaan, Jenni kadonneen jäljillä-sarjassa ja Vappukin oli bbssä ihan viihdyttävää seurata (en oo kyllä muuten pahemmin perehtynyt). Mutta kun pistettiin yhteen niin meno oli ihan kun jostain tyttöjen pyjamabileistä…

 2. Timo K

  Mielestäni Aku Hirviniemi on oikeasti hyvä näyttelijä. Näin vaikka Tyrnimarjailu torttuineen ei enään nauratakkaan. Helmikuussa näen hänet teatterin lavalla. Sketsihahmot ovat kuluvaa sorttia munamiehelle en ennusta pitkää ikää vaikka viime kerran lauluesitys olikin mainio.
  En katsonut gaalaa, joten en arvioi juontajiakaan. Pääskyssaari on muuten pärjännyt aika hyvin.

 3. Rolle

  Kiitos kommenteista.
  Tms_: Ihan samaa ajattelin.
  Timo K: Joo, ja oikeaan meni myös palkinto Kadonneen jäljillä -sarjasta. Juontajakaksikon tyylissä olisi vain ollut ehkä hieman parantamisen varaa. Gaalan tunnelma ei vaikuttanut niin arvokkaalta kuin olisi pitänyt – tosin siihen vaikutti monikin hyvinkin ”suomalainen” seikka.

 4. micke

  Vihdoin löytyi joku toinen joka ei voi sietää Maria Veitolaa. Kaikki tuntuvat rakastavan häntä ja minun mielestä ei ärsyttävämpää juontajaa ole olemassa.

 5. Elokuvia ja näyttelijöitä palkittiin jälleen Golden Globella | Rollemaa.org

  […] Golden Globen suoran lähetyksen viime sunnuntaina Suomen vastineen, Kultaisen Venlan takia. Joten katsoin jenkkien version tänään. Palkintojenjakotilaisuushan näytettiin siis […]