Kuki Linux Asus EeePc:llä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Kuki Linux on ainakin minulle aivan uusi tuttavuus. Päätinkin testata distroa saman tien EeePc:ssäni nimen ja omnaisuuksien houkuttelemana. Vaikka Kuki Linux on optimoitu erityisesti Acer Aspire One -miniläppärille (”Kuki Linux is a distribution especially made for the Acer Aspire One netbook.”) päätin antaa sille mahdollisuuden. Ensimmäisellä käynnistyskerralla Kuki avaa asennuscriptin, joka tekee järjestelmään pieniä muutoksia jotka mm. pidentävät akkukestoa. Kaikki näyttää erittäin hyvältä.

Kuva Kuki-Linuxin työpöydästä.

Xfce -työpöytäympäristö on mukavasti lempparini Gnomen tapainen ja näköinen, suhteellisen hienolla metacity-teemalla. Ongelmat kuitenkin alkavat heti – langattomia verkkoja ei muka löydy. Muistan nähneeni myös boottiviesteissä, että ei löydetä Acer Aspire Onelle ominaista biosia – ”ei tunnista ASUS” -tyyppistä kommenttia. Ehkäpä tämä onkin sittenkin liian räätälöity juuri Acerin miniläppärille? Tikku kuitenkin mounttaantuu moitteetta, kuten kuvastakin näkyy. Harmin paikka. Vaikutti niin hyvältä. Ei auta muu kuin siirtyä seuraavaan distroon.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä