Kuinka kieltäytyä uskonnollisesta suoramainonnasta kohteliaasti?

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Kirjoitin viime syksynä viittomakielisistä jehovantodistajista, jotka kävivät ovellamme. Samat tyypit ovat häiriköineet enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Ovat he kai tulleet useamminkin, mutta niinä kertoina emme ole olleet kotona tai avanneet ovea. Mutta niinä kertoina joina olen vahingossa avannut kurkkaamatta ensin ovisilmästä tai olen odottanut jotakuta toista, niin siellähän he ovat.

En osaa suoraan olla tyly (miksi olisin?), mutta usein olen avannut oven samalla kun taustalla soi black metal -musiikki ja päälläni on Shining-kiertuepaita, jossa lukee suomen kielellä ”haista vittu!”. En ole mieltänyt paidan tekstiä kuuluvan mihinkään tilanteeseen, mutta jos se johonkin sopii parhaiten niin ehkä juuri tähän. Joka tapauksessa ne pienet vihjeetkään eivät ole menneet perille, sillä Veeraakaan ei voisi vähempää kiinnostaa Jehovien syksy-, kevät- tai kesätapahtumat – edes viittomakielellä.

Ei uskonnollista suoramainontaa -lappu

Kyseisistä syistä tein siksi vanhan lappuni kaveriksi oveeni uuden lapun, joka ennaltaehkäisevästi käännyttää heidät saman tien takaisin loossiinsa, vartiotorniinsa, mikä onkaan… Kopsasin pohjan jostain netistä, kunnia kuuluu sen alkuperäiselle tekijälle. Muutin vain fonttia ja lisäsin alla näkyvän erityishuomion. Saa kopioida vapaasti.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Petri

    Olen päätynyt tätäkin simppelimpään ratkaisuun ja päättänyt olla avaamatta ovea kenellekään, joka ei ole etukäteen audienssia kanssani varannut. Kuten IT Crowdin eräässä sketsissä todetaan: ”a closed door is a happy door” ja että kaupungissa X ei ovea avaamalla saa lahjaksi kakkua, paitsi jos se kakku on tehty veitsistä ja kakasta.

  2. Rolle

    Haha, joo. Mä en tiedä miksi toisinaan avaan oven, mutta yleensä silloin on sovittu juttu ja sattuu juuri väärä ihminen ovelle…