KOSS Sparkplugit kestävät pidempään oikein käytettynä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Koss Sparkplugini tulivat viikko sitten vihdoinkin Jimmsin takuuvaihdosta. Takuuvaihto oli täysin ilmainen postituksia myöten, sillä kuulokkeissa on elinikäinen takuu. Hirveämmin ei tarvitse edes perustella miten kuulokkeet hajosivat.

Olen käyttänyt nyt KOSS plug-tyyppisiä kuulokkeita jo nelisen vuotta, enkä halua enää vaihtaa muihin. Välissä testauksessa oli joitakin random-malleja joita satuin halvalla saamaan, mutta en ole tykännyt mistään toisesta mallista.

Musiikin kuunteluun nappikuulokkeet ovat itselläni ehdottomat. Isoja kuulokkeita en tykkää pitää, koska ne vievät tilaa, näyttävät päässä rumilta, eivät sovi tukkani kanssa, eivätkä edes mahdu kunnolla päähäni, edelleen paksujen hiuksieni takia. Kotona minulla pyörii muutamia isoja kuulokkeita. Niistä käytän ainoastaan Mionix Keid 20-kuulokkeita ja nekin ovat vain Skype- tai Ventrilokäytössä. Liian harvoin niitä edes tarvitsen… vähän turha ostos aikoinaan, kun en edes pelaakaan.

Joten: nappikuulokkeet. Vihaan tavallisia nappeja, oli sitten pehmustetut tai ei. Esimerkiksi iPodin mukana tulevat kuulokkeet raiskaavat korvat ja äänenlaadun lisäksi nappien kovuus sattuu jo minuuttien käytön jälkeen. Muutkaan sisäkorvatyyppiset kuulokkeet eivät sovi minulle. Meduusa-tyyppiset tyynyt satuttavat ainakin minun korvakäytävääni… KOSS plugin ostamisen jälkeen ei ole ollut paluuta.

Kuva KOSS Sparkplug-kuulokkeistaMikä tekee KOSS Plug-malleista niin ylivoimaisen? Pidän korvatyynyn pehmeydestä (1.). Nappi ei satuta korvaa millään tavalla, päinvastoin. (2.) Äänenlaatu on loistavaa ja taustahälyt katoavat täysin. Pidän etenkin basson syvyydestä. Ääni ei myöskään tunkeudu kuulokkeen läpi eikä aiheuta linja-autossa vanhuksien paheksuvia katseita. Kuulokkeet myös pysyvät hyvin korvassa tyynyn ansiosta (3.). Hinta on äärimmäisen edullinen (4.). Verkkokaupassa KOSS Spark plug maksaa noin kymmenen euroa, 10 €! Siihen hintaan hinta-laatu-suhde on huikean hyvä. Lisäksi kuulokkeissa on elinikäinen takuu (5.). Saat aina uudet rikkoutuneiden tilalle.

Mitä huonoa nappikuulokkeissa on? Olen oppinut kantapään kautta, että nappikuulokkeet hajoavat muita kuulokkeita helpommin. Useimmiten hajoaminen johtuu kuitenkin kuulokkeiden käyttö- ja säilytystavasta. Johto ei kestä minkäänlaista taittamista. Jos rullaat nappikuulokkeet soittimesi tai puhelimesi ympärille, tai myttäät ne taskuusi, ei kannata ihmetellä miksi jonain päivänä toinen napeista mykistyy, tai kohtaat ärsyttäviä kosketushäiriöitä.

Pitkään säilytin kuulokkeita väärällä tavalla. Ruttasin ja rullasin johtoa miten sattuu. Parhaimmillaan nappikuulokkeet kestivät vain puoli vuotta. Nykyään laitan kuulokkeet kotiin tullessani ”naulakkoon”, siten etten rullaa niitä mitenkään vaan annan roikkua vapaana. Tai sitten käytän tätä tekniikkaa:

Kannattaa käsitellä nappikuulokkeita hellästi, jos sellaiset omistat. Siten ne kestävät pidempään, eikä tarvitse olla koko ajan takuuvaihtamassa tai ostamassa uusia.

Mitä kuulokkeita sinä käytät? Miksi? Ota kantaa kommentoimalla tekstiä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

6 kommenttia

 1. Jyri Väätäinen

  Käytän Sonyn in-ear-kuulokkeita. 50 euroa maksoin niistä mutta on erinomainen äänenlaatu ja kestävyys hyvää, kerran jouduin takuuvaihtamaan. Ei mitään ongelmaa toisissa, mitkä tilalle sain, käytössä jo yli 6 kuukautta. Kossit oli ennen mutta äänenlaatu oli tunkkainen eivätkä pysyneet korvissa kunnolla.

  Tässä http://hpguru.net/kokemuksia-sony-mdr-xb20ex-kuulokkeet/ ei ongelmaa.

 2. rolle

  Itselläni on ollut tuollaiset, ja tuo kovempi ”meduusa” sattuu korviin ihan helvetisti. Minä en ole huomannut KOSSin äänenlaadussa mitään tunkkaista, päinvastoin.

  KOSS plugien tarkoitus onkin painaa tyynyt kapeammiksi, työntää ne korvaan, jolloin tyynyt ”palautuvat” ja ”telakoituvat” korvakäytävään. Jos niitä suoraan yrittää tunkea niin ei varmasti pysykään. Käyttöohjeet tulee pakkauksen mukana. Noissa meduusatyyppisissä sisäkorvanapeissa tällaista tekniikkaa ei ole, jolloin ne ovat epämukavia käyttää.

 3. Jyri Väätäinen

  Minulla taas on toisinpäin kaikki. En saanut mitenkään Kossit pysymään, vaikka kuinka yritin puristella. Tuollaiset tulpat kuten Sonyissä minulla istuvat minulle todella hyvin.

 4. Tomi

  Minulla taasen on niin oudot korvat, että kaikki nappikuulokkeet ovat sopineet. Joku malli joskus aikana, kun Walkman oli kasettisoitin, ei sopinut. Korvakäytävät tuli kipeäksi.

  Tällä hetkellä eniten on käytössä Applen in-earit ja KOSSin joku malli. Ainoa vika KOSSissa on, ettei kuule liikennettä, mutta olen kyllä oppinut katsomaan aika tarkkaan joka suuntaan ja välillä vilkuilemaan taaksekin.

 5. Kuulokkeet vaihtoon | timanttista siirappia

  […] Rollen blogia jossa hän kirjoitti Kossin Spark Plug nappikuulokkeista. Täytyy kehaista kyseisiä nappeja siitä, että […]

 6. Koss Spark Plug -nappikuulokkeet saa 5 tähteä – Pietar.in

  […] lupaa kuulokkeille rajoitetun elinaikaisen takuun. Takuun pitäisi myös toimia, sillä ainankin Rollella on hyviä kokemuksia vähän eri mallin kuulokkeiden […]