Kaikki ei mennytkään odotetusti

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Hirveitä ongelmia jatkuvasti. WordPressiä päivittäessäni huomasin että siirtonopeus on alle 1kt/s luokkaa ftp-ohjelmasta huolimatta. Koetin jopa linuxin omalla komentorivipohjaisella ohjelmalla yksinkertaiselta nimeltään ftp, mutta sekään ei onnistunut siirtämään sen nopeammin. Eikä siinä vielä kaikki, valmiiksi hitaat siirrot aikakatkaistiin noin puolessavälissä. Tiedustelin asiasta Scene Groupilta, jolta tuli vastaus että vika on internetyhteydessäni. Käskivät ajamaan traceroute-komennon, joten ajoin sen ja lähetin tulosteen heille. Ei ole vielä kuulunut vastausta.

Netissäni saattaa ollakin ongelmia, nimittäin toissapäivänä se takkuili jostain kumman syystä hirveästi. Eilen kun tulin kotiin vaimon kanssa synnytysvalmennuksesta, huomasin että koko modeemi oli jumissa. Johtuneeko Jyväskylän elisanetin yhteysongelmat sitten Kolmikulman tulipalosta, josta ainakin tnnet-palvelimen nikitan kaatuminen johtui (en päässyt ssh:lla irkkiin illalla ollenkaan).

Tajusin sitten tänään jossain vaiheessa että voinhan päivittää wordpressin saunalahden mokkulayhteydellä kannettavalla tietokoneellani. Ja hyvinhän se sujui. Tosin juuri kun olin päivittänyt versioon 2.6.5, tajusin että versio 2.7.0 on tullut ulos. Joten uudestaan päivittämään. Nyt on sitten versio 2.7.0, mutta heti huomasin että mm. indexit temppuilevat. https://www.rollemaa.fi/index.php ohjautuu juureen, joka näyttää index.html:n. Täten koko blogia ei pääse lukemaan. Koetin jo säätää .htaccessista DirectoryIndexiä, mutta sekään ei tuntunut auttavan ollenkaan. Otin Scene Groupiin ja WordPress-tukeen yhteyttä, josko jommalta kummalta tulisi pian vastausta.

Kokeilin myös ottaa kaikki WP:n lisäosat pois päältä ja huomasinkin että wp_movie_ratingsin kohdalla heittää error_logiin ”WordPress database error MySQL server has gone away” -tyyppistä virhettä. Googlasin vähän ja löysin workaroundin, jota aionkin kokeilla heti kun saan muut ongelmat korjattua. Näiden jälkeen olisi vielä vuorossa koko sivun hienosäätö, viimeistely ja loppuun tekeminen. Vähän ärsyttää nämä turhat pikku ongelmat joiden takia joudun kärsimään. Mutta eiköhän tämä tästä…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä