Juhannusviikon alku ja asuntomarkkinat

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Tämä merkintä on kirjoitettu ajatusvirran määräämään tahtiin niin epäjärjestyksessä että koirakin putoaa kärryiltä. Ole siis varuillasi.

Tänään heräsin ensimmäisen kerran klo 8-9 välillä, kun äiti avasi tulevan kämppäni ulko-oven ja kysyi olenko tänään lähdössä konffaan. Edellämainittu tapahtuma on muuten kasvattanut suosiotaan myös ei-uskovien keskuudessa. Minä menen Keuruulle juhannuksena päääasiassa tapamaan ystäviä eri puolilta Suomea. En ollut tänään lähdössä, koska ajattelin siivota huonettani Oulun Tatua varten. Tatu tulee meille joka Juhannuskonferenssipäivän/-yön jälkeen nukkumaan. Joku päivä voidaan jäädä meille tai sinne, ihan huvin vuoksi kesäilemään. Tässä vielä yhden nurkan panorama tulevasta kämpästäni (2 huonetta, keittiönurkkaus ja wc), jota en todellakaan halua suurentaa. Huone on vielä kuin pommin jäljeltä. Maanantaina tilattiin vessaan valitsemani täydelliset seinäkaakelit (mariosävytteiset; vihreää, valkoista ja oranssia)

Lattiaa kuvassa ei näy, mutta se on aika täynnä tavaraa (pahvilaatikoita, pyyhkeitä, ehkä kirjoja ja jotain epämääräistä tavaraa). Kuvassa ulko-ovi on vasemmalla, valkoisen välioven takana joka on kuvassa kiinni. Olen nukkunut puolitoistaviikkoa nurkkasohvalla (josta tehty tavallinen sohva). Selkänojapalaset ovat valkoisen parvisänky-pöydän päällä, jossa on muutakin tavaraa, kuten ylimääräinen patja ja jotain tuhjua. Kuvassa näkyvät tuotteet ja purkit ovat tuoteneuvoja-äitini kauppatavaraa -> huone on toiminut äitin työhuoneena aikaisemmin. Nyt se on sotkuinen, koska remontti on alkamassa. Huoneessa on vierassänky, jossa Tatu tulee nukkumaan. Kirjavan vierassängyn takana on sermi, jonka takana on kaksi ovea, toinen vessaan ja toinen nykyiseen varastohuoneseen, tulevaan minun toiseen huoneeseeni. Nämä huoneet ovat vielä kokonaan remontoimatta, ei tapetteja/kaakeleita, ei kunnon kattoa yms. vaan pelkät rakentaessa tehdyt betonijutut. Pidän sitten heinäkuussa kunnon tupaantulijaiset ja otan lisää kuvia huoneen edistymisestä.

Niin, mihin jäinkään? Jatkoin unia ja seuraavan kerran heräsin yhden aikoihin J-P:n puhelinsoittoon, jonka painoin pois luultuani sitä herätysääneksi. Jatkoin unia kolmeen asti ja heräsin Juhanin puhelinsoittoon. Olisi pitänyt lähteä pyörälenkille siinä ajassa ja paikassa, mutta ei ollut fiilistä lähteä suoraan sängystä. Menin suihkuun, pesin hampaat, ajoin parran ja huomasin että ketään ei ole kotona. Veljet konffassa, äiti konffassa, iskä töissä, sisko jossain. Ihanan rauhallista. Istahdin koneelle, hain saarioisen pizzan ja eilen ostamani 1.5 litran kokispullon kaapista ja laitoin kesämusiikkia soimaan.

Firefoxin säälaajennus ilmoitti juuri Sunny, 24 ℃. Mahtavaa. Lopetin eilen työt. Ihan mukava kesäraha taas tiedossa. Edellisen projektin palkka ei ollut vieläkään tullut. Sain eilen asiaakoskevan puhelinsoiton muutamien yhteydenottojen jälkeen. Jouduin lähettämään kopioidun verokortin tilinumeroineen uudestaan toimistolle, josta palkka maksetaan tällä viikolla. Jos raha vieläkin viivästyy, jotain on pielessä.

Mutta nautitaan kesästä ja juhannuksesta, jokainen omalla tavallaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. taddels

    En jaksanut lukea tuota sössöä, tuli vaan mielen heti tuosta kuvasta että miltä se sun kämppä näyttää nykyään.?