Joulukuun aloitus Kajaanissa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Päätin että aloitan tämän vanhan kunnon rituaalimaisen kirjoittamisen taas, tekstin laadusta viis. Tulee jo nimittäin vierotusoireita. Olen juuri nyt junassa matkalla Jyväskylään Veeran kanssa. Oltiin kolmisen päivää Kajaanissa Veeran mummia katsomassa. Oikein herttainen ihminen, aivan kuin oma mummoni isän puolelta. Jäi vähän harmittamaan hänen puolestaan, Veeran ukki kun sairastaa altzhaimeria (kirjoitinkohan varmasti oikein) ja poloinen mummi jää ”yksin”. Ihmettelen yhä miten ja miksi sairauksia pitää olla olemassa. Ihan kuin joidenkin ihmisten elämä ei ole jo valmiiksi raskasta. Ei se ole helppoa tämä elämä.

Juon tällä hetkellä tehoa ja arvostelen Sonic Syndicaten uusinta levyä sitä kuunnellessani. Olen tässä junassa kuin kotonani. Miniläppärini ansiota (modailin viime aikoina hieman foobaria EEE:lle sopivaksi: kuvankaappaus. Osoitteesta rollemaa.fi/tyopoyta/ löytyy lisää kuvankaapauksia). On tämä kyllä kuuden tunnin akkukesto kyllä mainio juttu. Kohta ajattelin katsoa jonkun elokuvan. Olen harrastanut taas ennätysmäärin elokuvajournalismia ja sen huomaa rollemaan blogin päivitystiheydestäkin. Olen kyllä tehnyt niin paljon muutakin että en ole kiireiltäni kerennyt kirjoittelemaan. Muita syitä on myös innon puute. Esimerkiksi:

  1. Hitaus. En ymmärrä miksi juuri rollemaan blogi-index on niin mahdottoman hidas. Aiemminkin hitautta esiintyi eikä siitä tiedetty mitään. Minä ja kävijät epäilimme että kyse on php-scriptien määrästä, mutta kokeilin jo ilmankin ilman mitään tuloksia. Kyselin myös Scene Groupilta josko he olisivat tehneet palvelimelle jotain, mutta kaikki pitäisi olla kunnossa. Veikkaan itse että WordPress aiheuttaa sen jotenkin. Tai sitten minulla on liikaa lisäosia tai mysql-kanta on kasvanut turhan isoksi. Ei voi tietää. Pitäisi tutkia asiaa tarkemmin sitten kun on aikaa. Sain isältäni .htaccessiin kivoja snippettejä joilla voin ehkä nopeuttaa sivun latausnopeutta.
  2. Ulkoasu. Mutta vain hieman. On ollut mielessä tehdä uusi ulkoasu, onhan viime uudistuksesta jo monta vuotta. En kuitenkaan siltikään haluaisi luopua tästä rollemaan jo perinteiseksi muodostuneesta ulkoasusta ja toisaalta minulla ei ole tarpeeksi aikaa ja intoa luoda uutta, vaikka visio löytyykin. Saa nyt nähdä. Harmillisesti asia on aina niin että täytyy olla juuri se tietty ja vankka tila/fiilis jotta ulkoasun tekemiseen jaksaa enää perehtyä kunnolla ja jotta sen saa loppuun asti tehtyä. Ja vaikka saisikin loppuun asti tehtyä, lopputulos ei välttämättä tyydytä jos ulkoasun on tehnyt tietyllä ”pakolla”. Yksi rollemaan uusi ulkoasu minulla on tehtynä, mutta en pidä siitä enkä aio julkaista sitä. Jos (painotan jos-sanaa) teen uuden ulkoasun, teen sen periaatteella ”yksinkertainen on kaunista”.

3G saa harmillisesti kenttää vain tietyillä alueilla. Yleensä juna-asemilla ja niiden läheisyydessä. Matkan aikana netti vähän pätkii, mutta ne paikat voi korvata lukemalla ostamaani Inferno-magazinea tai katsomalla elokuvaa. Tai – tietenkin – kirjoittamalla. Kirjoittaminen ei ole minulle ongelmallista. Kirjoitan vielä jossain välissä tänne sen lupaamani arvostelun Asus EEE PC 901:stä ja ehkä jostain muustakin kivasta. Pari metalliplättyäkin on hautumassa ja odottamassa arvostelua. Muutama rollemaan sivu on taas laitettava ajan tasalle. Rollemaa herää pikkuhiljaa taas henkiin…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä