Jääkiekon MM & Euroviisut 2007

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Jokavuotinen huhti-toukokuu on parasta aikaa kansainvälisille urheiluhulluille suomalaisille. Jääkiekon maailmanmestaruuskisoja on aina hauska seurata. Viisujakin jaksoi katsoa vuonna 2006 kun Suomi vei ylivoimaisen voiton. Tänä vuonna euroviisut olivat enemmänkin nauruviisut. Mielestäni siellä ei ollut yhtään hyvää esiintyjää. Suomella ei ole mahdollisuuksia kun laulussa ”lauletaan”: ”Jätä minut rauhaan, tahdon mennä kotiin, tuntuu kuin kuolisin”. Kerrassaan hirveätä. Äänestys meni taas yllättäen ”äänestetään naapurimaata” -politiikalla.

Mutta jääkiekko! Suomella oli mahdollisuuksia! Innostuin jääkiekon seuraamisesta vasta yläasteella. Tämän vuoden mm-kisoista olen katsonut jokaisen Suomen pelin alusta loppuun ystäväni Veikon luona. Katsomassa on ollut myös kaimani ja välillä Veikon mukavat kämppikset. Tänään paikalla oli minä, kaima, Jenni, Marko ja isäntä-Veikko. Suomella on ollut hyviä ja huonoja hetkiä, mutta sisua ei ole peleistä puuttunut. Tietämättömille Suomen pelien tuloksia:

• Suomi – Ukraina: 5-0
    Ensimmäinen peli oli Suomelle aika varma nakki. Suomi teki ottelussa kaksi ylivoimamaalia ja yhden alivoimamaalin.
  • Suomi – Tanska: 6-2
    Myös Tanska oli helppo vastus Suomen joukkueelle. Suomi teki jopa neljä alivoimamaalia ja yhden alivoimamaalin.
  • Suomi – Venäjä: 4-5
    Ensimmäisessä turnauksen Suomi-Venäjä -pelissä Suomi hävisi Venäjälle yhdellä maalilla. Suomen joukkue pelasi melko huolimattomasti, aloitti jähmeästi ja heräsi kostamaan vasta viimeisessä erässä.
  • Suomi – Sveitsi: 2-0
    Sveitsiä vastaan leijonat pelasivat ihan hyvän pelin.
  • Suomi – Italia: 3-0
    Tämä peli oli myöskin varma nakki. Viuhkola teki kaksi maalia, Hentunen yhden.
  • Suomi – Ruotsi: 0-1
    Legendaarinen vastustaja voitti Hannu Hanhen tuurillaan tälläkin kertaa. Peli oli erittäin tasainen, molemmilla joukkueilla paikkoja sateli kuin nalleja taivaalta. Ainoa Ruotsin maali tuli kudista, joka olisi mennyt ohi, mutta Lehtonen yritti torjua ja kiekko pomppasi räpsästä maaliin.
  • Suomi – USA: 5-4
    Myös tämä peli oli erittäin tasainen. Aina kun Suomi teki maalin, jenkit tasoittivat. Peliajalla molemmat joukkueet saivat neljä maalia. Peli ratkesi rangaistuslaukauskisassa Jere Lehtisen hienolla maalilla. Tässä pelissä Petteri Nummelin loukkasi jalkansa ja osallistui tämän jälkeen vain rangaistuslaukauskisaan.
  • Suomi – Venäjä: 2-1
    Jälleen tasaista peliä. Venäjän Jevgeni Malkin teki avausmaalin, mutta Hentunen pääsi kostamaan alivoimalla ja tasoitti läpiajollaan pelin tilanteeseen 1-1. Peli ratkesi jatkoajalla Koivun maaliin ja Suomi teki tiensä finaaliin.
  • Suomi – Kanada: 2-4
    Tämänpäiväinen finaaliottelu oli karmeaa katseltavaa. Kanadalaiset köriläät tunkivat maalille heti pelin alusta lähtien, vähän samaan tapaan kuin Ruotsi-Kanada-ottelussa (joka päättyi 4-1 Ruotsin tappioon). Kanada kosti ylivoimalla ja teki nopeasti kolme maalia. Suomi heräsi taas vasta kolmannessa erässä, jossa leijonat pääsivät tekemään nopeasti kaksi maalia. Kanada kuitenkin rankaisi Suomen virheestä ja ratkaisi pelin tekemällä neljännen maalin kolmannen erän loppuvaiheilla.

Se oli sitten siinä. Suomi sai taas kerran hopeaa. Ainakin oltiin tänä vuonna kaksi kertaa parempia kuin Ruotsi, jotka menestyivät huonommin Euroviisuissa (Suomi 53 pistettä, Ruotsi 51 pistettä) ja MM-kisoissa (Suomi 2. sija, Ruotsi tippui palkintopallilta). Ensi vuonna uudestaan.