Iltapalaa Rollen tapaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Tykkään yksinkertaisista iltapaloista. Useimmiten teen ruokaa nimeltä Munakas í  la Rolle. Ruokalaji on erittäin korkealuokkainen ja ainesosat ovat monimuotoisia ja kalliita. Tätä söisivät miljonääritkin. Tarvitset siis:

Kananmunia
Nakkeja tai makkaraa
Suolaa
Margariinia

Kuva Rollen tekemästä munakkaasta

Hintaa tälle gourmeélle tulee yleensä 2-3 euroa, riippuu ostatko ison vai pienen paketin munia tai nakkeja. Ja on muuten täyttävää ja hyvää! Mutta mitenkäs tätä oikein valmistetaan?

Ota kannu tai kulho. Riko astiaan 5-8 kananmunaa, riippuen siitä miten suuri nälkä on. Varo kananmunan kuoria, ne eivät ole kivoja yllätyksiä. Leikkaa saksilla tai veitsillä kulhoon vielä sekaan paloiksi 1-2 lenkkimakkaraa tai 5-8 nakkia, riippuen taas nälän suuruudesta. Sotke liha ja kananmunat keskenään.

Laita hyvältä näyttävä määrä margariinia pannulle. Laita liesi vähän yli keskitason (meillä tasot ovat 1-6 ja käytän yleensä 4-5). Odota kun margariini sulaa ja levitä se pannulle sopivasti. Kun pannu on sopivan kuuma, kaada kananmuna-makkara/-nakkisekoitus pannulle. Laita kansi päälle.

Tässä kohtaa itse käytän ajastinta. Odota 2 minuuttia. Riko lastalla munakkaan pinta niin että päällä lilluva raaka kerros pääsee paistumaaan. Itse yleensä halkaisen munakaslätyn kahtia ja käännän molemmat puoliskot. Lisää suolaa ripoteillen tai minun tapaani käsiä yhteen hinkkaamalla. Odota toiset 2 minuuttia. Käännä munakas taas ja lisää lisää suolaa ripoitellen. Odota 1-2 minuuttia riippuen siitä miltä kananmuna näyttää ja millaiseksi sen haluat. Lopuksi lisää halutessasi vielä suolaa ja kippaa munakas pannulta lautaselle.

Tätä syön aina jos iltaisin nälättää ja herkullista on! Eilenkin maistui. Ohje ja ruoka on täysin itse tekemäni. Kerrankin.

Kuva Rollen tekemästä munakkaasta
Tuoremehu on täydellinen juomavaihtoehto munakas-iltapalalle. Hyvää ruokahalua.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. mustikkasoppa

    Itse lisään mielelläni aromisuolaa suolan sijasta ja oreganoa sekä mustapippuria ripauksen verran. :)

  2. Avaruusnuija

    Itsehän täytän munakkaan kinkulla ja juustolla, toisinaan heitän sekaan myös paprikaa. Mausteeksi yleensä pelkkää suolaa. Munien sekaan voi myös lorauttaa hieman vaikka kermaa, eihän tässä terveysruoasta kuitenkaan puhuta. ;)

  3. Rolle

    Hyviä vinkkejä, mut mä jotenkin tykkään siitä juori tuollaisena ilman mitään lisäsörsseleitä. Kerran olen juustoa laittanut eikä siitä tullutkaan niin hyvää kuin odotin. Se jotenkin ”pilaa” sitä… kun kananmuna siinä pitää maistua, eikä juusto. Makunsa kullakin :-)