Ihme on tapahtunut

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Perjantaina tapahtui ihme. Hain kesällä jättämäni miniläppärini JK-Centerin hyllyiltä pyörimästä ja kotona kummastuin kun kone käynnistyikin ihan normaalisti. Olisin joka tapauksessa huoltanut konetta isäni kanssa ja katsonut saisiko siitä vielä kalua. Kone kuitenkin toimii nyt aivan kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Kesällä kuoppasin Minionin lopullisesti ja sain vielä varmistuksen asiasta viemällä koneen huoltoon.

Huoltoon konetta viedessäni selitin oireet. Luulin oikeasti koneen hajonneen, sillä yritin elvyttää sitä kokonaisen illan. Näyttöön ei vain tullut kuvaa vaikka mitä yritti. Myöskään mitään ääniä ei kuulunut, mutta toisaalta kone on hyvin hiljainen. Muistelen haistaneeni palaneen käryä ja kuulleeni koneen sisällä liikkuvia osia, mutta ehkä kuvittelin sitten kaiken, sillä nykyään mitään tällaista ei ollut havaittavissa.

Olen jälkeenpäin miettinyt josko kesän kuumuus teki tehtävänsä ja lamautti koneen väliaikaisesti, tai jos oli käynyt niinkin nolosti että akku oli nollissa eikä oikein jaksanut latautua sen verran nopeasti että olisin saanut sitä päälle edes verkkovirralla. Outo juttu kaikinpuolin.

Ehjä miniläppäri, jonka piti olla rikki
Kuva huoltoselitteestä ja käynnissä olevasta miniläppäristä

Erityisen harmistunut olen kuitenkin JK-Centeriin, minusta nimittäin tuntuu siltä että he eivät tehneet koneelle mitään, vaan sen sijaan ”uskoivat” puheitani että kone on kuin onkin lopullisesti kaput. Huoltoselite sanoo seuraavaa:

Työtilaus: Asus minipc ei anna kuvaa.
Toimenpiteet: Konetta kokeiltu ulkoisella näytöllä eikä kone anna kuvaa tähänkään. Otettu akku irti ja kokeiltu pelkällä virtalähteellä jolloin kone rupesi pitämään sirisevää ääntä ja palanneen käry rupesi haisemaan. Koneesta mennyt emolevy rikki. Ei kannata korjata.

Tuossa se kuitenkin rullaa. Kahteen päivään ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Otin vielä todistusaineistoa videolle:

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Jälleen vuotta iäkkäämpi | Rollemaa.org

    […] myös iloinen siitä että Minion on jälleen hengissä. Jääkaapissa on limsaa ja pizzaa älyttömästi, ja sain isältäkin hieman synttärirahaa. […]