ICE-kontaktit lukkonäyttöön

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

ICE-lukkonäyttöLisäsin ICE-numerot puhelimeeni. Huomasin sosiaalisen median kautta että monet ovat kokeneet sen hyödylliseksi. Koskaan ei pitäisi ajatella että mitään pahaa tapahtuu, mutta jos tapahtuu niin on hyvä olla puhelimessa In Case of Emergency eli ICE-numero tai parikin numeroa. Numerot kertovat että niihin kannattaa soittaa aina jos kyseinen henkilö on vaarassa. Esimerkiksi jos joudun onnettomuuteen ja taskustani löytyy puhelin, ihminen tietää heti kuka on läheisin ja kenelle voi ilmoittaa asiasta.

ICE-numeron lisääminen tapahtuu klassisella tavalla hyvin yksinkertaisesti: yhteyshenkilön nimen eteen lisätään osoitelistaan ICE. Eli esimerkiksi ”ICE Äiti”. Vanhassa nokialaisessa kontaktirakenne muodostettiin helposti aasta ööhön, mutta uudessa Android-puhelimessani kontaktit ovat siinä järjestyksessä kelle on viimeksi soitettu. Tämä vähän hankaloittaa hommaa, sillä ICE-numero ei löydy helposti. Toiseksi, minulla on kuviolukko käytössä (PIN-kyselyn korvaava lukko, jossa on miljoonia kombinaatioita), jos viime näppäinlukon avaamisesta on kulunut yli 10 minuuttia. Siispä jos tuntematon yrittää avata näppäinlukon, hän ei pääse puhelimeen käsiksi tietämättä kuviotunnusta.

Siispä oli pakko keksiä vaihtoehtoinen ratkaisu. Tein WidgetLockeriin oman taustan, jonka päälle laitoin läpinäkyvillä ikoneilla Desktop Virtualizerin avulla pikalinkit alueista äitini ja isäni numeroihin. Näin sain kätevästi ”hätänumerot” suoraan lukkonäyttöön. Lisäsin samalla Foursquare– ja Getglue-pikalinkit check-innausta varten. Homma toimii harvinaisen hyvin!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Jjon

    Olisi kiva saada tietää millä nimellä tuo kuviolukko kulkee android marketissa? Ja onko se maksullinen ?

  2. Rolle

    Kuviolukitus tulee ihan sisäänrakennettuna HTC-puhelimissa ainakin. Sen saa päälle asetuksista.