Iäkäs mies heittäytyi panssarivaunun alle

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Jyväskylä nousi taas hetkeksi uutisotsikoihin itsenäisyyspäivänä (via).

Iäkäs mies kuoli jäätyään panssarivaunun alle valtakunnallisessa itsenäisyyspäivän paraatissa Jyväskylässä. Helsingin Sanomien haastattelemien silminnäkijöiden mukaan mies oli aluksi istunut Vapaudenkadun varteen laitetuilla irtopenkeillä, minkä jälkeen hän oli noussut ylös, kävellyt ajoradalle ja mennyt polvilleen ja makuulle vaunun alle. Lehtitietojen mukaan mies oli kutsuvieraana ollut sotaveteraani. […]

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

8 kommenttia

 1. Petri

  Mutta miksi teki niin? Tuo tapahtumasarja kiinnostaa kovasti. Kukaan ei kuitenkaan tunnu tietävän vastausta kysymykseen: ”Miksi?”

 2. vilho

  Jossain luki, että paikalla ollut naikkonen oli kuullut tyypin sanovan: ”näitä ei enään suomessa pitäis ollakkaan”. Siis tankkeja. Kunniakas itsemurha tietysti! Mitäpäs sitä täällä tekee ku vaimo kuollu ja lapset muissa kaupungeissa. Parempi kunniakkaasti kuolla ku täristä viimeset tuntinsa sairaalapedissä ku koira ja paskoo allee.

 3. warhead

  Todella kunniallista hypätä pikkulasten edessä tankin alle ja pilata muiden itsenäisyyspäivän paraati. Musta ois ollu paljon kunniakkaampaa ampua ittensä himassa tai hirttäytyä, vaikka itsemurha on AINA pelkurin ratkasu. Vanha ajattelematon paskapää, vaikka veteraani olikin.

 4. vilho

  En tarkoittanutkaan, että se julkisesti ittensä litistäminen oli mitenkään hyvä juttu. Ja en usko myöskään, että tappoi itsensä pelkuruudesta. Se ei ollu enää missää hyvässä kunnossa ja toistan: PAREMPI KUNNIAKKAASTI KUOLLA KU TÄRISTÄ VIIMESET TUNTINSA SAIRAALAPEDISSÄ KU KOIRA JA PASKOO ALLEE.
  Seuraavaks hengittää koneen avulla letkuruokinnassa. Siinä sitä kunniaa kerrakseen. Mielummin tapan itteni sit ku ei enää mihkää pysty ja ei mitää uutta ”nähtävää”

 5. vilho

  Toisaalta oot oikeessa. Ehkä ei ois paraatin kesken itteensä tarvinnu tappaa. Toisaalta taas se ei ollu enää iha täydessä kunnossa. Ehkä höperö

 6. kebab

  ”Kunniakas itsemurha tietysti!”

  Mitä hiton kunniakasta on murskautumisessa telaketjujen alle? Kuolema ei ole koskaan kunniakasta.

 7. vilho

  tiiätteks ku on niitä ihmisii keitä tekee mieli tarttua hiuksista ja paiskoo pöydän kulmiiii?