HNMKY, Pieksämäki 8.-16.7.

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Voin jo etukäteen varoittaa, että tästä blogiviestistä tulee pitkä. Aion nimittäin kertoa koko viikon tapahtumat niin yksityiskohtaisesti kuin muistan. Ihmismuisti ei aina muista kaikkea, mutta yritän parhaani. Perjantaina heräsin yhdeksän aikoihin, koska piti käydä kaupungissa ostamassa asioita. Ensin käytiin City-Marketissa ostamassa jotain. Ainakin edin nappasin mukaan. Sitten mentiin Prismaan, josta ostin valkoiset rantasandaalit kokoa 43, punaisen lippiksen, boksereita ja jotain. Prisman jälkeen poikettiin keskustaan ostamaan uusi kassi minulle leiriä varten. Ostettiin iso Lightpak. Tultiin takaisin kotiin kahdentoista aikoihin, jolloin rupesin viimeistelemään tavaroitani. Lopulta olin valmis lähtemään. Menimme Jyväskylän Matkakeskukselle, jossa tapasin Sakun, Veikon, Jukan, Maijan ja Teemun. Junamatka kesti about tunnin. Maija soitti jonkun hakemaan meidät. Odoteltiin vähän aikaa asemalla skeitaten ja jutellen. Asemalla Anrietta liittyi seuraan ja kohta autokyyti jo tulikin. Kun olimme perillä, etsimme tietysti huoneemme ja aloitimme kamojemme purkamisen ja patjojen hakemisen. Jonkin ajan kuluttua menimme lastenohjaajien info-tilaisuuteen. Loppupäivä olikin sitten vapaata, joten hengattiin ja tehtiin jotain, en muista mitä. Nukuin ensimmäisen yöni huonosti.

Lauantai oli ensimmäinen työpäiväni. Heräsin ajoissa aamupalalle. Söin puuroa ja leipää ja menin lastenhoitopisteelle. Sain neljä 5-6 vuotiasta lasta hoidettavakseni: Aleksin, Mikaelin, Sannin ja Suvin. Kaikki vaikuttivat mukavilta ja leppoisilta. Ensimmäinen päivä oli ohjatusti liikuntapisteellä. Pelattiin kaikenlaisia pelejä ja leikittiin leikkejä, vaikka ryhmälläni olikin hieman alku-ujoutta. Ensimmäisenä päivänä taisi olla vain yksi työerä, joten päästiin melko nopeasti vapaalle. Sunnuntaina oli aikaisempi herääminen. Heräsin seitsemän jälkeen aamupalalle ja menin töihin. Sunnuntaina mentiin askartelemaan nukkeja ja iltapäivällä askarteltiin jotain muuta. Päivän työt meni nopeasti ja lapset vaikuttivat tyytyväisiltä. Töiden jälkeen lähdettiin Pieksämäen yhteiskristilliselle clubille, Cafe Good Moodiin. Suunniteltiin tulevia iltoja ja lähdettiin takaisin leirikeskukseen.

Leiri meni yllättävän nopeasti. Aika valui valumistaan, kunnes se saavutti putouksen. Maanantaista perjantaihin oli pelkkää lystiä. Lastenhoito sujui ihmeen helposti ja vaivattomasti ja sain jopa erityiskehuja muiden 5-6 vuotiaiden hoitajien ohella. Pelattiin biitsillä futista ja rantalenttistä ja uitiin, uitiin ja uitiin. Uin ensimmäisiä kertoja tänä kesänä. Saunottiin myös yömyöhään yhteissaunassa kaikkien kavereiden kanssa. Ja iltoja vietettiin myös klubilla. Otin kuvia joka välissä, josta aiheutui kuvien valtaisa lukumäärä. Ja kuvia tulee kyllä nettiinkin, olkaa vain kärsivällisiä. Aion ensin ainakin uudistaa hieman albumia.

Viimeiset päivät olivat parhaita. Käytiin Lidlissä joka ilta ostamassa energiajuomapakkauksia ja karkkia ja sipsejä. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä katsottiin auditorion heittimellä A Man Apart kahdesta neljään. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä katsottiin Johnny English. Torstain ja Perjantain välisenä yönä katsottiin Rush Hour. Kaikki olivat ihan hyviä, kun katsoi kaveriporukan kanssa hyvältä fiilispohjalta. Perjantaina menimme klubille puoli seitsemäksi. Klubilla oli mahtavaa menoa, koska oli päätösjuhlan aika. Saatiin todistukset aikaisemmin päivällä, mutta klubilla jaettiin palkka. Leirin järjestäjät olivat tilanneet varmaan 100 pizzaa, joten syötiin maha täyteen eri pizza-lajeja. Pelasimme myös samalla biljardia ja pidimme hauskaa. Klubi-illan aikana Saku oli käynyt vuokraamassa kolme dvd-elokuvaa. Menimme iltamyöhällä vielä suihkuun ja sen jälkeen auditorioon syömään pizzaa, karkkia, suklaata, sipsejä samalla kun katsoimme ”maailman parhaat leffat” putkeen: Mela Kateissa, White Chicks, The Forgotten. Valvottiin läpi yön silmää ummistamatta. Itseäni ei väsyttänyt juuri lainkaan, jos elokuvan aikana tapahtuneita pään kuukahduksia ja hätkähdyksiä ei lasketa.

Kun aurinko oli noussut, join kokista ja loput energiajuomani ja menin aamupalalle Juuson ja kumppaneiden kanssa. Veikolla oli vauvan hoitoa aamulla, joten hän ei viitsinyt valvoa koko yötä, vaan meni nukkumaan jossain välissä. Join aamupalalla neljä kuppia rehellistä kahvia. Virkisti mukavasti. Hengattiin siinä sitten jonkin aikaa, kunnes lähdettiin takaisin asemalle ja junalla kotiin. Todella nopeasti meni viime viikko. Oli tosi hauskaa. Sain tutustua moneen uuteen mahtavaan ihmiseen, kuten Moses Davidiin, joka tulee Intiasta. Jotain varmasti jäi taas mainitsematta, mutta se on luonnollista. Nyt alan tekemään muita juttuja, ettei tämä mene pelkästään kirjoittamiseen. Kuvat on tulossa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä