Hitaus

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Kuvittelenko vain vai onko rolleweb latautunut viimeaikoina hitaammin? Puoliksi latautuu melko nopeasti, mutta sitten tulee puolen minuutin jumi. Kokeilin asteittain tyhjennellä sivupalkkia, mutta ainakaan sää, WP-Audioscrobbler (joka ei muuten taida toimia tässä WP-2.2.2:ssa) ja Google-mainokset eivät vaikuta asiaan. Varmaankaan. Ehkä Futuron Internetillä on taas ongelmia…

Tänään huomasin, että heti kun otin kaikki -tyyppiset pois sivupalkista niin rupesi toimimaan nopeasti. Eli otin pois ikäni, sään ja scrobblerin. Kuitenkin WordPressin omat pluginit ja niiden call-muuttujat toimivat. Mikäköhän mättää ja mitenköhän saisin nuo omat sisällytetyt scriptit takaisin ilman että sivunlataus hidastuu?

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

14 kommenttia

 1. Petri

  Hidastelee tosiaan. Ensimmäisen kerran hidasteli sen jälkeen kun tuo Jyväskylän säätilasta kertova toiminto ilmestyi. Ehkä vika on sittenkin siinä siinä?

 2. rolle

  No nyt sää on pois. Katsotaan jatkuuko hidastelu…

 3. Tardsa

  Ei jatku enää.

  Pelaa kuin enkeli.

 4. rolle

  Minulla hidastelee vieläkin, mutta se voi johtua tästä netistä…

 5. Bitten

  Hidastellut on. Se tosiaan alkoi suunnilleen samaan aikaan, kun se säähärveli tuli tänne, mutta sen lähdettyäkin on näköjään vielä ihan yhtä hidasta.

 6. rolle

  Joo ja WP-Audioscrobbler ei toimi sitten ei millään… :( enemmän minua se harmittaa. Samanlaisia en ole löytänyt. Yhden hyvän löysin, mutta siinä oli %time_ago:n sijasta pelkkä %date. Tuo ”soitettu x minuuttia sitten” on vaan niin mahdottoman cool.

 7. rolle

  Joo menee kohta järki tähän hitauteen. Tänään kesti yhdessä vaiheessa yli 10 minuuttia… alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa DOS-hyökkäykseltä.

 8. Bitten

  No nyt pelaa jälleen ^^

 9. rolle

  Bitten: ”[…]heti kun otin kaikki -tyyppiset pois sivupalkista niin rupesi toimimaan nopeasti. Eli otin pois ikäni, sään ja scrobblerin. Kuitenkin WordPressin omat pluginit ja niiden call-muuttujat toimivat. Mikäköhän mättää, ja mitenköhän saisin nuo omat sisällytetyt scriptit takaisin ilman että sivunlataus hidastuu?”

 10. Jaatinen

  En usko että se johtuu skriptistä, vaan last.fm:stä ja muista paikoista mistä dataa haetaan… Sieltähän se data haetaan, ja jos dataa ei saakaan vauhdilla niin sitä odotetaan niin kauan kun se sieltä tulee, jos edes tulee. Noiden datahakujen takia tämä sivusto on riippuvainen oman toimivuudensa lisäksi monen muun sivuston toiminnasta.

  Huomasin tuon saman omilla sivuillani aikoinaan kun last.fm:n feediä käytin. Välillä tahmaa, sille ei kai voi mitään.

 11. rolle

  Jaatinen: Juu, 90% ajasta on kuitenkin toiminut kiitettävästi. Ei sen niin paljon pitäisi vaikuttaa. Jos dataa ei saa, niin yleensä scripti ilmoittaa ”cache is empty” -tyylisen viestin, eikä jää lataamaan. Niin ja lisäyksenä vielä, että tuo scripti joka laskee ikäni hidastaa yksinään, eli ei johdu välttämättä noista hakuscripteistä…

 12. rolle

  Kyllä se taitaa olla niin että musiikkitilastot ja säätiedot on jätettävä aikakin vähäksi aikaa…

 13. rolle

  Wow, nyt rupesi pelaamaan myös last.fm:n kanssa. Ehkä se oli vain väliaikaista…

 14. PassengeR

  Futuron internetistä vika johtuupi. Jo vuosia suomen epävakain tarjoaja. :(