Hitaasti mutta varmasti

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.


Lattiassa on vielä tekemistä

Kirjoitin 29. kesäkuuta ’ Minun asunnostani ’ ja nyt olisi aika päivittää asuntokuulumiset. Vessan remontti on edistynyt jossain määrin. Maalasin punaiset metalliovet valkoisiksi heinäkuun aikana. Ne olivat aikaisemmin maalattu jollakin oletus ruosteenestomaalilla. Alkuperäinen idea oli että taiteellisena ihmisenä olisin maalannut jotain värikästä, mutta kun menin kauppaan maaleja etsimään, laiskuuttani ja kärsimättömyyttäni en sitten jaksanutkaan tuhlata rahojani muun värisiin maaleihin, niitä kun olisi pitänyt sekoittaa. Valkoisen sai heti. Otin puolikirkasta metallimaalia. Maalatessani en käyttänyt mitään hengityssuojaa ja ensimmäisen ja toisen oven maalauksen loppuvaiheilla olin pyörtyä. Vahva metalliin pureva maali on aika tujua. Onneksi haju on jo häipynyt.

Eräänä päivänä imuroin lattiat kahdesti ja luuttusin kerran. Nyt lattia säihkyy. Tyhjensin samalla parvisängyn ja hyllyt. Parvisänkyä on käynyt jo yksi ihminen katsomassa. Huone on siis keittiönurkkausta (siihen kuuluvaa tapetointia/laatoitusta) ja uusia huonekaluja lukuunottamatta valmis. Vessa on vielä työn alla (lattia loppuun, seinälaatat, suihku, wc-huonekalut ja katto). Onneksi lattiakaivo on jo asennettu.


Vastapäisestä nurkasta katsottuna

Huomenna isä jatkaa vessaa. Siivoan luultavasti varastoa tai autan isää vessan tekemisessä. Toinen huoneeni – varastohuone – on vielä täynnä tavaraa. Tarkoitan kirjaimellisesti täynnä. Siellä on vanhoja kenkiä, pahvilaatikoita (joissa ties mitä roinaa), vanhoja koulukirjoja, postitusmateriaalia (postipaketteja, ilmataskuja, postimerkkejä), ainakin 2 patjaa, minun ja veljeni lumilaudat ja muuta epämääräistä. Myyn suurimman osan tavaroista huuto.netissä.

Ajattelin asunton remontin alussa että saan pidettyä tupaantulijaiset elokuussa. Ei taida ihan onnistua. No, viimeistään synttäreilläni 1.11. pidän kunnon bileet.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

10 kommenttia

 1. Vinski

  Saako blogisi vakiokävijät myös kutsun? Olisi kiva nähdä hieno kämppäsi sitten ja muutenkin itse Rolle. :)

  Heh, taidat kuitenkin asua aika kaukana täältä Siuntiosta (joka on Lohjan ja Kirkkonummen vieressä ja 45km stadista)?

 2. Alex

  Odotamme kutsua Rolle… ;)

 3. Simppa

  Kyllähän tuo alkaa jo asunnolta näyttää :)

 4. rolle

  Heh heh. En minä tiedä. Toisaalta saisin enemmän lahjoja (itsekästä) ja olisihan se ihan mukavaa. Jyväskylä on Suomen keskipiste, tänne on hyvät yhteydet. Katsotaan sitten mitä tuleman pitää…

 5. Veke

  Missäpäin asunto sijaitsee??

 6. rolle

  Veke: Meillä on kotona alakerrassa ylimääräisiä tiloja, siellä se sijaitsee. Ulko-ovi on ainoa yhteys yläkertaan, joten pidän sitä asuntona.

 7. taddels

  Joko on reikä lattiassa? :D lol

 8. Vinski

  Hieno homma! Katsotaan lähempänä jos aiot järjestää jotkut pikkupartyt. =D

 9. rolle

  Taddels: Vessan laatoitus edistyy. Ei tarvinnut (onneksi) tehdä sitä kiinalaista versiota :D

 10. Rolleweb.net - Mansikka puutarhassa. » Asuntokuulumiset osa 3

  […] Ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa asunnostani. Yritän kertoa jotain uutta, sillä asunnon remontti ei ole edennyt kovin nopealla tahdilla. Olen nyt nukkunut talomme alakerrassa sijaitsevassa huoneistossa kesäkuusta lähtien. Huone on ollut viihtyisä. Kesällä ehkä parasta kämpässäni on lämpötila. Siellä on aina sopivan viileää, sillä se sijaitsee puoliksi maan alla. Sopiva lämpötila takaa viihtymisen ja hyvät yöunet. Löysin varastosta kämppäni pohjapiirroksen ja otin siitä kuvan. Valitettavasti se oli aika ryppyinen, joten älkää ihmetelkö jos seinät näyttävät vähän vinoilta. Tumma alue on autotallia. Tekstejä et todennäköisesti näe lukea, joten klikkaa kuvaa isommaksi. […]