Hampaat revitään, ikenet vain jätetään

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Kävin tänään hammaslääkärissä Jyskän Hammashoitolassa. Heräsin kahdeksalta ja lähdin kävelemään tuttua reittiä Jyskän Koululle päin. Ne harvat muistot palasivat mieleen. Kuinka monta kertaa me epputoput kävelimmekään tuota samaa reittiä Tammirinteen Ala-asteelta (nykyään purettu ja rakennettu tilalle uusi) Jyskän Koululle liikuntatunnille.

Hampaani olivat täysin terveet. Perustarkistuksen jälkeen hammaslääkäritäti sanoi ”laitetaanpas vähän lakkaa…” ja ennen kuin ehdin sanoa mitään, lakkaa oli suussa. Hyi että se maistuu pahalta! En usko että missään muualla enää edes käytetään lakkaa. Se on niin vanha käytäntö. Hammaslakka antaa saman suojan kuin hampaidenpesu ja siksi en ymmärrä miksi sitä piti sivellä terveisiin hampaisiini. Tahmea mönjä saa hengityksen haisemaan karmealle. Ei se ole sen arvoista. Hammaslääkärin jälkeen lähdin heti kävelemään kotiin ja pesin lakan pois. ”Ole syömättä ja juomatta puoli tuntia ja pese lakka huomenna pois.” Kyllä, varmasti…

Koko lysti maksoi 12 euroa. Olenhan nyt vastuullinen 18-vuotias, maksava asiakas…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. taddels

    Rolle on ikävä sua tuu täällä käymään, piti vaan kertoo kuinka paljon välitän susta ja oot hyvä kaveri, vaikka en nyt ehi luuke sun blogia oon aktiivinen käviä. Laittoin hirveän blogi entrin mun myspaceen, mainostaen sua ja sun sivua koska tämä on oikeasti aivan mahtava. Joo tulisitko joskus käymään täällä jos sulla on aikaa. MOI

  2. MrRessu

    Täälläpäin tungetaan yleensä fluoria. Itse, kun ekaa kertaa fluoria laitettiin, oksensin ne pihalle. Mutsi oli sitten sanonut, niin niillä on jossain rekisterissä, ettei laita fluoria mulle. Joka kerta, kun hammalääkärissä käy niin ”jaahas, sulle ei siis ilmeisesti fluoria”.
    Muistan sen ällöttävän í¼bermakean maun, mutta kyllä voisin sitä ottaa, muttei ne hammaslääkärit&hoitajat mielipiteitä kuuntele. :)