Facebook-chat BitlBeehen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

It’ll be BitlBee.

Näin kuuluu BitlBeen hassu slogan. BitlBee on Multi-IM, eli alusta jolla voi käyttää monta pikaviestintä samanaikaisesti (esimerkiksi ex-Gaim eli Pidgin, Miranda, ym). Tämän pidempää en BitlBeestä rupea kertomaan tässä, sillä olen kirjoittanut aiheesta myös oppaan.

Pitkän odotuksen jälkeen Facebook päivitti itseensä mahdollisuuden käyttää Facebook Chattia myös muualla kuin Facebookissa (via), mikä mahdollisti Facebookin lisäämisen myös BitlBeehen, Jabberin kautta tietysti. Fb-chatin lisääminen tapahtuu seuraavasti:

account add jabber <facebook-tunnus>@chat.facebook.com <salasana>

Tämän kummepaa ei tarvita. Tunnuksen lisääminen tapahtuu siis ihan samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin. Kun account on yhdistetty, nimet näkyvät kuitenkin oudosti u-kirjaimen perässä olevana numerosarjana, tähän tapaan: u123992335. BitlBee/Jabber ei osaa vielä kunnolla kommunikoida Facebookin kanssa, joten tarvitsemme apuun autorenamer-scriptiä. Scripti löytyy ainakin täältä ja se ladataan normaalina irssi-scriptinä. Scripti kannattaa ajaa ensin ja sitten vasta kirjautua Facebook-tunnuksella sisään, sillä scripti nimeää feisbuukkailijat joinimisjärjestyksessä (eli kaikkia ei välttämättä heti saada nimettyä). Käsinkin homma hoituu, mutta /whois numerosarja on yhtä tuskaa jos ystävälista on iso.

Mutta toimiiko tämä? Kyllä toimii – mutta ei valitettavasti julkisella BitlBee-palvelimella, vaan sinulla täytyy olla oma palvelin. Julkisellakin tämä ”toimii”, mutta Facebookin mahtava tietoturva blokkaa käyttäjälistan haun ja kirjautuminen jää kesken. Nyt keskusteleminen on taas paljon kätevämpää, kun on yksi pikaviestin lisää samassa paikassa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. Tuomas

    Kiitti vinkistä — tai siis sovelsin vinkkiä asentamalla pidgin-facebookchat -paketin, jonka jälkeen sain facebookin pidginiin. Jee. :)

  2. rolle

    Joo, nykyään sen saa Jabberin kautta mihin vain Jabberia tukevaan pikaviestimeen. Unohtui mainita, mutta BitlBeessä on nykyään myös Twitter :-)

  3. BitlBee – Sosiaalinen media ja pikaviestimet samassa paketissa | Rollemaa.org

    […] Chatin lisääminen BitlBeehen on helppoa, ja siitä kerroin jo erillisessä postauksessa otsikolla "Facebook-chat BitlBeehen". Lisääminen tapahtuu komennolla: account add jabber facebook-tunnus@chat.facebook.com salasana […]