Ei ole syytä jättää äänestämättä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 9 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Olen minäkin ollut niitä, jotka jättäneet äänestämättä ”koska sillä ei ole mitään merkitystä”. Mutta se oli teini-ikäisen tyhmyyttä. Loppujenlopuksi kovin montaa vuotta ei ole jäänyt väliin. Olen äänestänyt kristillisdemokraattista hevimiestä, perussuomalaista, mutta enimmäkseen piraatteja, sillä olen avoimen datan ja nörttien puolella.

Pidätkö Päivi Räsäsestä ja hänen ajatuksistaan? Äänestätkö Kristillisdemokraatteja ensimmäisenä? jos olet yhtään valtavirtaa, veikkaan että vastaus on kielteinen.

Jos et äänestä, jotkut kuitenkin äänestävät. Mitä vähemmän ääniä puolueelle, joka voisi ajaa asioita parempaan suuntaan, sitä paremman edun saavat ne puolueet, joita et ainakaan äänestäisi. Ja ainoa ikäryhmä, jotka todennäköisesti ainakin äänestävät, ovat eläkeläiset. Ja ketä he äänestävät? Tietenkin nuorison halveksumaa Kokoomusta. Puhdasta logiikkaa.

Et pidä Räsäsestä, mutta jätät äänestämättä Räsästä vastaan. Ja Räsänen vain nauraa. Vain nauraa.

rasanen

Mitä useampi äänestää, sitä paremmat mahdollisuudet asioilla on muuttua. Jos jätät äänestämättä ja valitat Suomen tilannetta, teet itsestäsi melkoisen tekopyhän.

Sinun ei tarvitse olla millään tavalla kiinnostunut politiikasta äänestääksesi. Kunhan tiedät mitä puoluetta äänestät ja syysi ovat kohdallaan. Tai vaikka ei olisikaan, tiedät sinne päin.

Jos haluat jotain osviittaa missä joukoissa seisot, tsekkaa:

Artikkelikuva: Timo Seppäläinen (lähde)

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. salo

  lainaus:
  ________________________________
  Ihan sama ketä äänestät, kunhan äänestät.
  ________________________________
  Eli sinua ei kiinnosta suomen kohtalo? Itse en halua, että eduskunnassa olisi kansanedustajia, jotka haluavat tuhota suomen. Itse asun helsingissä ja äänestin halla-ahoa, koska minulle raha ja turvallisuus ovat hyvin tärkeitä asioita.

 2. JV_

  Minä en äänestä ketään, se on jo nähty, että ei se politiikkapeli toimi. Tulee uusi joka lupaa kuun taivaalta ja tulee sadetta vain. Olen kyllästynyt äänestämään, siksi en enää äänestä. Se on myös ääni.

  Nyt joku sanoo, että älä sitten valita, kun et ole äänestänyt. Mutta missä logiikka tässä asiassa? Jos en ole äänestänyt ketään, en ole aiheuttanut ongelmiakaan, joita te äänestäjät olette meille velkaa.

  Te äänestitte kokoomuksen, joka leikkasi koulutuksesta. Te äänestitte vihreitä, jotka yrittivät estää ”väkevämpien” siidereiden ja oluiden tuloa kauppoihin. Te äänestitte perussuomalaisia, joiden avulla raha matkasi Kreikkaan.

  Minä en ole äänestänyt tätä. Enkä äänestä jatkossakaan.

  Olen vaikka nukkuvien puolueena, mutta käytän ääntäni. On parempia tapoja kuin politiikka hoitaa Suomi kuntoon. Yksi tällainen on kansalaisäänestys eduskunnan lisäksi tärkeissä kysymyksissä.

 3. salo

  lainaus:
  ___________________________________________________
  Minä en äänestä ketään, se on jo nähty, että ei se politiikkapeli toimi. Tulee uusi joka lupaa kuun taivaalta ja tulee sadetta vain.
  ___________________________________________________

  Valtaosa kansanedustajista ovat itsekkäitä opportunisteja, mutta ei ihan kaikki. Koko eduskunnassa veljeni (itse en seuraa poliitiikkaa) arvion mukaan muistaakseni on 3-7 kunnollista kansanedustajaa. Itse äänestin halla-ahoa ja hän oikeasti tekee hyödyllistä toimintaa, eikä vain puhu.

  lainaus:
  _____________________________________________________
  Nyt joku sanoo, että älä sitten valita, kun et ole äänestänyt. Mutta missä logiikka tässä asiassa? Jos en ole äänestänyt ketään, en ole aiheuttanut ongelmiakaan, joita te äänestäjät olette meille velkaa.
  _____________________________________________________

  Jos et löytänyt kunnon ehdokasta, niin yritä vaikuttaa asioihin muilla keinoilla.

  lainaus:
  _____________________________________________
  Te äänestitte kokoomuksen, joka leikkasi koulutuksesta.
  _____________________________________________

  Sinä olet, kuin pieni lapsi, joka luulee, että sähkö tulee pistorasiasta, vesi hanasta, ruoka kaupasta. Tietysti jostain leikataan, kun rahaa ei riitä, rahassa on rahan säilymislaki, samoin kuin fysiikassa energian säilymislaki, raha ei tule taivaalta itse, vaan jonkun on tuotettava tavarat ja palvelut. Kun kokoomus harrastaa sellaista politiikkaa, joka laskee työn tuottavuutta ja vie rahat työssäkäyviltä, niin tietysti jostain leikataan. Leikkaukset on huonon politiikan seurausta.

  lainaus:
  ___________________________________________
  Te äänestitte vihreitä, jotka yrittivät estää ”väkevämpien” siidereiden ja oluiden tuloa kauppoihin.
  ___________________________________________
  Oletko sinä liikuntakyvytön alkoholisti, joka ei pysty menemään alkoon ostamaan kaljaa?

  lainaus:
  __________________________________________
  Te äänestitte perussuomalaisia, joiden avulla raha matkasi Kreikkaan.
  __________________________________________
  Suomessa äänestetään ehdokkaita, eikä puoluetta, minä äänestin halla-ahoa.

  lainaus:
  __________________________________________
  Yksi tällainen on kansalaisäänestys eduskunnan lisäksi tärkeissä kysymyksissä.
  ______________________________________________
  Oletko tehnyt jotain tämän asian suhteen?

 4. Hupiaho

  No mitä tämä halla-aho on tehnyt tämän maan eteen ?

 5. salo

  Todella paljon verrattuna muihin politiikkoihin, jotka lähes kaikki tekevät vain haittallista politiikkaa.