Dream Theater & Symphony X

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Tänään esittelen teille kaksi progressiivisen rokin/-metallin johtobändiä ja heidän uudet julkaisut.

Dream Theater – Systematic Chaos (2007)
Dream Theateriltä on tullut uusi kokopitkä albumi nimeltään ”Systematic Chaos”. Progressiivisen rockin mestarit ovat laittaneet jälleen kerran kaikkensa peliin julkaistakseen 76,81 minuuttisen albuminsa. Voi olla että puhun nyt ympäripyöreää potaskaa, mutta mielestäni levyllä on melodialtaan aika samantapaisia biisejä kuin Octavariumilla, vaikka jotkut biisit piristävät myös erilaisuudellaan ja myös vanhaa DT:n tyyliä kuullaan. Levyllä on kolme aivan loistavaa biisiä (paremmuusjärjestyksessä): Prophets of War, Repentance ja the Ministry of Lost Souls ja vain yksi biisi josta en tykännyt: the Dark Eternal Night. On todella hienoa että biisien laatu ei huonone levyjen myötä niinkuin joillakin bändeillä. Dream Theater on bändi, jolla taitoa riittää oikeasti loputtomiin. Tämä ei tästä parane! Tai no, ainakaan seuraavaan levyyn mennessä…

 1. In The Presence of Enemies Pt.1
 2. Forsaken
 3. Constant Motion
 4. The Dark Eternal Night
 5. Repentance
 6. Prophets Of War
 7. The Ministry of Lost Souls
 8. In The Presence of Enemies Pt.2

Symphony X – Paradise Lost (2007)
Symphony X säilyttää nimestään huokuvan sinfonisuuden tässäkin levyssä. Levy alkaa kivalla orkestraalisella introlla Oculus ex Inferni, josta levy lähtee rullaamaan tauotta seuraavaan biisiin Set the World on Fire (The Lie of Lies), joka on mahtava. Albumi on loistava, mutta ei ihan yhtä hyviä melodiakoukkuja kuin mitä esimerkiksi The Divine Wings Of Tragedylla tai Odysseylla oli. Ehkä en ole vielä kuunnellut tarpeeksi. Paradise Lost – erityisesti nimikkobiisi! – onnistuu kuitenkin miellyttämään Rollen musiikkikorvaa. Kaikki biisit ovat hyviä. Erittäin hyvää progea, ehdottomasti ostamisen arvoinen tämäkin.

 1. Oculus ex Inferni
 2. Set the World on Fire (The Lie of Lies)
 3. Domination
 4. The Serpent’s Kiss
 5. Paradise Lost
 6. Eve of Seduction
 7. The Walls of Babylon
 8. Seven
 9. The Sacrifice
 10. Revelation (Divus Pennae ex Tragoedia)

Dream Theater @ Helsinki (26.9.2007)
Dream Theater ja Symphony X konsertoivat Helsingissä 26.9. minä varasin jo lippuni.

Dream Theater nähdään Helsingin Jäähallissa keskiviikkona 26.9 osana yhtyeen Chaos In Motion “maailmankiertuetta. Yhtye esiintyi edellisen kerran Helsingin Jäähallissa loppuunmyydylle katsomolle syyskuussa 2005. Dream Theaterin parhaimmillaan jopa puolituntisiksi venyvät kappaleet ovat progressiivisen rockin todellisia mestariteoksia.

Dream Theaterin perustivat vuonna 1985 Bostonissa opiskelleet kitaristi John Petrucci, basisti John Myung ja rumpali Mike Portnoy. Kokoonpano täydentyi myöhemmin kosketinsoittaja Kevin Moorella ja laulaja Chris Collinsilla. Sittemmin yhtye on kokenut lukuisia miehistönvaihdoksia, mutta on jatkuvasti tuottanut äärimmäisen taidokasta ja soitannollisesti jopa nerokkaaksi kutsuttua musiikkia.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä