Carniví le

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Nimensä mukaisesti sarja kertoo kiertävästä tivolista, karnevaalista ja sen ihmisistä. Sarjan tapahtumat tapahtuvat Amerikassa, ruton, myrskyjen, sekä taikureiden viimeisenä aikakautena vuonna 1934. Ben Hawkins on sulkeutunut ja mysteerinen nuori mies, jonka tivolilaiset löytävät hautaamasta äitiään ja ottavat mukaansa kiertueelle. Käy ilmi että Hawkins ei ole ainoa mysteerinen ja asioita salaava ihminen kiertueella. Tivolissa kaikki tuntuu olevan hämärää ja salaperäistä. Kukaan ei ole täysin rehellinen kenellekään. Miten sokea mies Lodz voi tietää niin paljon Hawkinsin menneisyydestä? Miksi tivolissa on niin paljon haudattuja salaisuuksia? Mitä unet merkitsevät?

Carniví le kertoo tapahtumia kahdesta eri näkökulmasta. Hyvä ja paha. Veli Justin Crowe on Jumalalle omistautunut pappi, joka auttaa vähäosaisia muuttamalla ilotalon kappeliksi. Hanke kuitenkin epäonnistuu maatyöläisten halveksunnan takia ja Justin kuitenkin menettää kaiken Jumalaansa myöten. Pastori kärsii myös painajaisista ja on nähnyt samoja kahjoja unia kuin Ben Hawkins. Jotain pahaa on tapahtumassa. Milloin palaset loksahtavat paikoilleen?

Carniví le on hyvä, koska se on niin erilainen. Tivolista kertova vanhaan aikaan perustuva tarina on täynnä fantasiaa ja mystiikkaa. Juonta ei voi ymmärtää ja tapahtumat pistävät aivot liikkeelle ja saavat käden rapsuttamaan päätä. Realistisuutta on yritetty vääntää näyttämällä kaikki (tarkoitan kaikki, ihmissuhdepolitiikasta lähtien), mutta sarja on erittäin vaikuttavasti tehty, vaikka saippuaooppera välillä kyllästyttääkin. Näyttelijät osaavat hommansa ja mielenkiinto säilyy jakso jakson jälkeen.

Carniví le on uusi keskinkertainen sarja, jota voi katsella muiden sarjojen uusia jaksoja odotellessa (esim. Lost season 3 alkaa lokakuussa jenkeissä). Sarjassa nähdään uusia kasvoja, kuten herttainen kääpiökasvuinen pikkumies Michael J. Anderson (Samson) ja vanhoja tuttuja, kuten Terminator – Rise of the Machinesista tuttu Nick Stahl (Hawkins), Dark Angelissa ja monessa muussa näytellyt John Savage (Scudder) ja Robert Knepper (Tommy Dolan), joka näyttelee T-Bag nimistä suosikkipahista Prison Breakissa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. JAahas...

    Jaahas, ei todellakaan oo mikään k-18.

  2. rolle

    Ei ehkä olekaan nimikkeeltään, mutta kokonaisuutena on, vaikka Valtion Elokuvatarkastamo puhuu muuta. Ensimmäiset jaksot ovat selvästi K-15 ja siitä eteenpäin alkaa olla K-18 matskua. Oletko edes nähnyt kyseistä sarjaa?

  3. Uusia loistavia tv-sarjoja – Walking Dead ja Game of Thrones | Rollemaa.org

    […] (jos ei itse sarja niin spin-off) mm. Battlestar Galactica, Star Trek, Smallville, Andromeda, Carniví le, vain sen takia kun ovat sisältäneet liikaa tylsiä jaksoja, eikä sarja ole edennyt yhtään […]