Blu-Ray-levyn muuntaminen mkv-muotoon

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Haluaisitko katsoa Blu-Ray-elokuvan koneellasi, mutta koneella ei ole kelvollista soitinta tai asemaa? Onko sinulla esimerkiksi vain pöytäkoneessasi Blu-Ray-asema, mutta ei esimerkiksi mediakoneessasi? Hyvät teräväpiirron pyörittämiseen tarkoitetut ohjelmat, kuten PowerDVD ja TotalMedia Theatre 3 Platinum ovat usein maksullisia tai vaikeaselkoisia. Oli syysi mikä hyvänsä, tämän ohjeen avulla saat Blu-Ray-raakatiedostot kätevästi .mkv-muotoon, jota voi soittaa vaikka Windowsin omalla Media Playerilla.

Tarvitset seuraavat ohjelmat, jotka ovat saatavilla sekä Windowsille että Linuxille. Molemmat ohjelmat ovat ilmaisia.

  1. tsMuxer-gui
  2. mkvmerge-gui

Ensimmäisenä laita Blu-Ray levy asemaan, tai pura levykuva, tai kopioi Blu-Ray-levyn tiedostot koneellesi, mitä nyt sitten käytätkään. Avaa tsmuxer ja lisää tiedostot painamalla Add. Selaa asemaasi ja BDMV/STREAM -kansioon, josta löydät .m2ts-tiedostoja. Valitse minne haluat tiedostot suollettavan, valitse Output-kohdasta Demux ja paina Start Demuxing -nappulaa. Kuva tsmuxerista:

Kuva ohjelmasta

Tämä toimenpide erottelee Blu-Rayn streamista ääniraidat, tekstitysraidat ja kuvaraidat. Seuraavana avaa mkvmerge, joka on vähän tsmuxerin näköinen ohjelma. Lisää juuri demuxatut tiedostot painamalla Add. Shift pohjassa voit valita kaikki tiedostot. Jos ohjelma valittaa frameratesta, katso mediainfolla demuxattujen tiedostojen frameratet ja korjaa ne Format specific options FPS-kohtaan. Näin varmistut siitä että tekstitykset ja ääni kulkevat samassa kohtaa.

Näin helppoa se oli! Nyt sinulla on yksi .mkv-tiedosto ja demuxatut tiedostot voit poistaa turhina. Nyt voit katsoa elokuvan millä tahansa tietokoneen soittimella, kuten VLC Playerilla. Kikka on pelastanut minut monelta päänvaivalta ja on hieno apu juuri silloin kun tahdon katsoa elokuvan tietokoneelta.

Saman voi hoitaa Linuxilla joko GUI-ohjelmilla, tai komennoilla komentoriviltä, mikä on tosin huomattavasti haastavampaa.

DVD:n purkaminen koneelle on paljon helpompaa. Siihen et tarvitse muuta kuin DVD Shrinkin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä