Blogin seuraaminen ja tilaaminen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Tämä on jatkoa edelliseen blogin tilaamista käsittelevään artikkeliin, joka jälkeenpäin ajateltuna vaikuttaa hieman sekavalta. Yritän siis tällä kirjoituksella myös ”tavallisille pulliaisille” valottaa blogin tai verkkosivun tilaamisen saloja mahdollisimman selkeästi, yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi. Tämän tekstin avulla toivottavasti myös naapurin täti osaa tilata verkkosivua…

Miksi pitäisi tilata?

Tilaaminen tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan blogin seuraamista.

Seuraatko useita blogeja, kenties kymmeniä? Oletko tallentanut blogit lähinnä kirjainmerkiksi, jos sitäkään? Unohtuuko sinulta monesti käydä seuraamallasi sivustolla katsomassa uudet päivitykset?

Jos yhteen tai useampaan vastasit kyllä, blogin tilaaminen on sinulle sopiva tapa. Tilaaminen ikään kuin ”muistuttaa” sinua aina kun blogiin on tullut jotain uutta. Wikipedia kertoo lisää.

Miten tilaan blogin?

Blogia voi tilata erilaisilla lukijoilla tilaamalla lukijaan blogin syöte. Syöte on tiedosto joka sisältää blogin merkinnät. Syötteen lukijaohjelmia on heti miljoona, mutta suosituimpia lienee Googlen oma lukija Google Reader (reader.google.com) ja selaimet, kuten Firefox, Safari, Opera, OmniWeb-, Flock ja Internet Explorer.

Miten tilaan Rollemaata?

Helposti käyttämällä haluaamaasi lukijaa, vaikkapa sitä Googlea. Jos et halua käyttää mitään varsinaista lukijaa, voit Rollemaan tilata myös sähköpostiisi tästä:

Anna sähköpostiosoitteesi:

Helppoa! Nyt saat ilmoituksen aina kun Rollemaahan tulee uusi teksti. Kätevää, vai mitä? Tätä kirjoittaessani Rollemaata tilaa jo 72 käyttäjää uuden syötteen myötä. Melko paljon tilaajia yhdessä päivässä. Kiitos kaikille lukijoille.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä