Blogilistan luetuimpien blogien naisvaltaisuus

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Miksi suurin osa ellei kaikki Blogilistan luetuimmista ovat muoti-, kenkä-, taide-, tai neuleblogeja? Ymmärsinkö oikein vai ovatko palvelun käyttäjistä enemmistö naisia? Kirjoittajistakin näyttää päällisinpuolin katsottuna olevan 90% naispuoleisia henkilöitä.

Otetaanpa esimerkiksi Nelliinan vaatehuone joka oli tänään puolenpäivän aikaan kolmanneksi luetuin blogi. Onhan noita hepeniä ihan kiva katsoa nätin tyttösen päällä, mutta muuten blogilla ei ole minulle mitään annettavaa. Tällaiset blogit eivät ole kovin tasa-arvoisia, sillä vaatevinkit ovat yleensä vain ja ainoastaan naisille tai miehille ketkä tykkäävät pukeutua hamosiin. Totta kai olisi kiva lukea blogia jossa esitellään vaatteita ja kerrotaan ostopaikkoja, mutta itse ainakin tykkäisin jos vaatteita olisi miehillekin. Jos oikein ilkeitä ollaan niin tällaista bloggaamista voisi sanoa sukupuolisyrjinnäksi.

Näiden asioiden takia ihmettelenkin miksi kyseiset blogit ovat niin suosittuja? Johtuuko se todella siitä että blogilistan käyttäjät ovat pääosin naisia? Aiemmin oletin kyllä että enemmistö Internetin käyttäjistä on miehiä, voi olla että se on nykyään toisin päin. Tai voi olla, että miehet käyttävät blogilistaa vähemmän. Ja toisaalta – niin moni blogi on vielä listaamatta.

Ei minulla mitään näitä aiheita vastaan ole, mutta olisi mukava tuhansiamiljoonia blogeja selatessa löytää jotain muutakin luettavaa kuin villapuserot ja nahkakengät – nämä aiheet eivät nimittäin ainakaan minua kiinnosta ihan niin paljon kuitenkaan…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

6 kommenttia

 1. Jni

  Lainaisin sinua:
  ”Kirjoitan mistä haluan.”

  Eikö muilla ole tätä oikeutta? Eikä kaikki tuijottele neuroottisesti suosituimpien blogien listaa halutessaan olla joku suosituin bloggaaja.

 2. rolle

  Tässä ei ollut kyse siitä, sinulta meni pointti ohi (huom, otsikko). Muilla on täysin samat oikeudet hallita blogiaan. Ihmettelin lähinnä sitä miten kyseiset blogit ovat kärjessä ja johtuuko se blogilistan naisvaltaisuudesta. En halua olla suosittujen listalla, joskus vain kiinnostaa selailla millaisia blogeja siellä on – ja sisällön puolesta näytti olevan samanlaista matskua. Tosin en niitä lukenutkaan kuin silmäillen.

 3. Rayden

  ”Jos oikein ilkeitä ollaan niin tällaista bloggaamista voisi sanoa sukupuolisyrjinnäksi.”

  Ei voisi. Yhtälailla voisi sitten sanoa naistenvessoja sukupuolisyrjinnäksi. Niitäkään kun ei ole miehille tarkoitettu.

  Ja jos niin metroseksuaali haluaa olla, että selailee miehenä netistä vaatteita, niitä kyllä myös löytyy, ei tarvitse blogeista sentään kaivella :D

 4. Nelliina

  Uiks musta puhutaan :D Oon muuten miettinyt ihan samaa että miksi ensin blogilistan valtasi käsityöblogit ja nyt hömppämuotiblogit.. ehkäpä sitten käyttäjät ovat pääasiassa naisia :) harrastuspiirit ovat löytäneet yhteisen kanavan jauhaa shittiä?

  Mutta onhan miehillekin muotiblogeja, Silver jne.

 5. Blogi, jossa haukutaan muita bloggaajia | Rollemaa.org

  […] itsekin aiemmin kritisoinut Blogilistan muotiblogivaltaisuutta, mutta en antaisi homman ikinä mennä tällaiseen […]

 6. Vaatevinkit miehille

  Näin miehenä täytyy kyllä sanoa, että olet täysin oikeassa. On työn ja tuskan takana löytyy laadukkaita ja mielenkiintoisia blogeja, joissa pääosassa on miesten pukeutuminen. Ehkä tällaisille on tilausta sitten enemmän,kun suomalaismiesten mielenkiinto omaan ulkonäköön kasvaa!