Anonyymia häirintää

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Tänään äitini kertoi puhelimessa että sai omituisen viestin, jossa kehotettiin lukemaan tarkkaavaisemmin blogiani. Viesti oli lähetetty tuntemattomalla nimellä. Rupeaa menemään turhan omituiseksi tämä, joten harkitsen jälleen blogin muuttamista yksityiseksi. Tuntuu olevan jo häirintää tässä vaiheessa. Ei tässä enää kohta uskalla kirjoittaa mistään vapaasti kun jokaiseen asiaan takerrutaan ja sukulaisiakin häiritään.

20:53: Joudun tekemään hieman lisäyksiä aihetta koskien. Soitin äsken jälleen äidilleni kysyäkseni tarkennuksia. Nukuin univelkoja tänään pois, joten herätessä iltapäivällä olin hieman tuohtunut asiasta ja kirjoitin asiasta siten miten sen heräämishetkellä käsitin. Viestin kirjoittaja oli ilmeisesti olettanut että en pidä vanhempiini/äitiini yhteyttä ja oli ilmeisesti oivaltanut että olin estänyt vanhempieni pääsyn sivustolle (syynä se että vain vähän ärsytti kun sain kuulla kommenttia koskien bloggauksiani, mutta pääosin kuitenkin kokeilin ip-blokkausta, vaikka tiesin että isäni pääsee halutessaan käyttämään välityspalvelinta). Kirjoittaja oli kehoittanut olla kertomatta minulle viestistä ja oli antanut osoitteen ”josta pääsee lukemaan blogia”. Todellisuudessahan blokatulta koneelta ei pääse lukemaan mitään sivua rollemaa.fi-domainin alta.

Kuitenkin, äitini lukee blogiani lähes päivittäin ja pidämme muutenkin yhteyttä. En oikein ymmärrä viestin lähettäjän motiivia tai tarkoitusta. Koko asia on jokseekin outo ja hieman pelottava. En tiedä onko hänen nimistään henkilöä olemassa, enkä tiedä mistä hän on saanut vanhempani sähköpostiosoitteen. Tulee mieleen kouluajat kun opettaja lähetti kotiin viestiä ”oletko seurannut poikasi käyttäytymistä?”. Toivottavasti nämä tällaiset outoudet loppuisivat ja saisin kirjoitella rauhassa. Sydämelliset kiitokset muuten Rikulle ja Janile kun otitte kantaa asiaan ja olette muutenkin tukeneet minua hyvien ja huonojen aikojen keskellä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Satunnaisia hajahuomioita › Missä olit, kun elämiä jaettiin?

  […] Tänään äitini kertoi puhelimessa että sai omituisen viestin, jossa kehotettiin lukemaan tarkkaavaisemmin blogiani. Viesti oli lähetetty tuntemattomalla nimellä. Rupeaa menemään turhan omituiseksi tämä, joten harkitsen jälleen blogin muuttamista yksityiseksi. Tuntuu olevan jo häirintää tässä vaiheessa. Ei tässä enää kohta uskalla kirjoittaa mistään vapaasti kun jokaiseen asiaan takerrutaan ja sukulaisiakin häiritään. # […]

 2. Valontuoja » Blog Archive » Ihmiset hei!

  […] Vähään aikaan en ole kuullut mitään niin hämmentävää, kuin tänään lukiessani Ronin blogauksen. Tänään äitini kertoi puhelimessa että sai omituisen viestin, jossa kehotettiin lukemaan tarkkaavaisemmin blogiani. Viesti oli lähetetty tuntemattomalla nimellä. Rupeaa menemään turhan omituiseksi tämä, joten harkitsen jälleen blogin muuttamista yksityiseksi. Tuntuu olevan jo häirintää tässä vaiheessa. Ei tässä enää kohta uskalla kirjoittaa mistään vapaasti kun jokaiseen asiaan takerrutaan ja sukulaisiakin häiritään. Olen lähdössä juuri Veeran kanssa viettämään ajoissa äitienpäivää äidinäitini luokse, joten lopetan tämän ilmoituksen tähän. # […]

 3. Nicd

  Aika naurettavaa touhua. Jos sitä uskoo vankasti, että täällä on jotain kyseenalaista luettavaa, saisi sentään seisoa sanojensa takana. Juuri tämänkaltaisista syistä en itse kirjoita kovinkaan tarkasti yksityisasioistani, ihmiset kun osaavat olla sikoja kovin monimuotoisilla tavoilla.

 4. YJ

  Turhaan tommosilla vaivata päätään. Ei ole omaa elämää…

 5. Petri

  No hah, YJ, miten niin turhaan? Tämähän on juuri sellainen asia, joka kannattaa ehdottomasti ja nimenomaan kokea haasteena. On haastavaa jäljittää tuon viestin lähettäjä ja sitten tyydyttävää vedellä häntä pesarilla tattiin. Toistuvasti.