Ajankohtaisia asioita ja saavutuksia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

 1. Perustamani #pulina (irclink) -irc-kanava sai tänään klo 14:00 jatkoäänestyksessä kolmannen kanavaoperaattorin. Onneksi olkoon Speadfreak! Äänet jakautuivat kahtia kahdelle käyttäjälle, joten äänestys ratkaistiin arpomalla. Arpojana toimi irc-bottimme Haamu.
 2. -irc-kanavalla (mm. entisestä ja #kesämaa -kanavasta yhdistetty kanava) tapahtui käyttäjäennätys aka peak sunnuntaina 15. helmikuuta (eilen) klo 21:13:14, jolloin keskustelijoita oli yhtä aikaa paikalla huimat 71 (seitsemänkymmentäyksi)! kanavahan alkaa jo menestyä.
 3. Tänään on appiukkoni syntymäpäivät! Paljon onnea!
 4. Woopra aktivoi vihdoinkin rollemaa.fiin. Client toimii hyvin, nyt voin ”vakoilla” sivun selaajia ihan LIVEnäkin. Näen ip-tietojen lisäksi selaajan olinpaikan kartasta (jopa kadun tarkkuudella) palvelimen olinpaikan, paikkakunnan, käyttöjärjestelmän, selaimen, resoluution, millä sivulla käyttäjä on ym… kaikki mahdolliset tiedot. Voin myös aloittaa keskusteluja kenen tahansa sivulla olijan kanssa. Ettepä ole enää turvassa siellä peittonne alla! Tuhat kertaa parempi kuin Google Analytics, vaikka onkin vielä Beta.
 5. Siirryin Firefoxista Swiftfox-selaimeen, joka on huomattavasti nopeampi kuin Firefox, koska se on optimoitu suoraan käyttäjän prosessorille. Valitettavasti Swiftfoxin saa vain linuxille.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Poola

  Moi! Törmäsin blogiisi, kun etsiskelin blogisovelluksia ja piti tulla lueskelee :) Töissä oon tosi ahkerana.. :P #pulina kasvanu aika paljon ilmeisesti :) Pitänee tulla käymään joku kerta, ku jaksaa kotona koneen avata. Näyttää varsin tummalta nää sun sivut. Siis tekstikin piti maalata, jotta sai luettua. Irkkaamisiin! :)

 2. rolle

  Näemmä joillakin näytöillä on tumma… hmm. Pitänee lisätä kontrastia.

 3. VALTO

  aika pelottavaa, että noin ylipäätään voi tehä :D (tuo 4.)

 4. rolle

  Joo onhan se :D mutta kokeilin jäljittää kaverin osoitetta niin se päätyikin Kemin keskustaan jonnekin, vaikka tyyppi asuu vähän kauempana keskustasta. Voi olla siis että se näyttääkin palvelimen osoitteen, tai suuntaa-antavan osoitteen.

 5. Nicd

  ISP:n osoitehan siellä näkyy, ellei ole IP:stä tarkempaa tietoa jossain geotietokannassa. Tämäkin tieto perustuisi aina siihen, mitä käyttäjät vapaaehtoisesti antavat itsestään (esim. joku ”sijaintisi”-kenttä jossain lomakkeessa voidaan tallentaa IP-osoitteen kanssa ja myöhemmin lähettää jollekin geotietokannan ylläpitäjälle, ei koskaan tiedä minne tiedot päätyvät!).