5 suosituinta tekstiä Rollemaassa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Viime kuussa webhotellipakettini kuukausittainen kaistaraja meni täyteen. Rajahan on 35 gigatavua. Ihan mieletöntä. Tarkistelin äsken kävijämääriä ja pelkästään tämän viikon aikana sivustollani on vieraillut yli 1500 eri tietokonetta.

Tammikuussa vierailuja oli lähemmäs 10 000 uniikkia. Paljon vai vähän? Minusta aika paljon siihen nähden, että en ole edes ajatellut kerätä mitään kovin suurta kävijäkuntaa missään vaiheessa. Pientä hakukoneoptimointikikkailua olen omaksi ilokseni harrastanut, mutta siihenkään en oikeastaan kovin isosti paneutunut.

Plantin Genootschap Expert Class Type Design

Pistää miettimään mikä täällä on niin kiinnostavaa. Toisaalta, olen pitänyt tätä blogia jo yli kymmenen vuotta. Palveluntarjoaja on vaihtunut kaksi kertaa, mutta kuitenkin. Tässä osoitteessa Scene Groupilla blogi on ollut tarkalleen ottaen 5 vuotta, 2 kuukautta, 16 päivää (08.12.2007 23:05:45). Olen poistanut merkinnät väliltä 1999-2004, koska pidin niitä liian lapsellisina.

Kaikki merkinnät ovat kuitenkin jäljellä tammikuusta 2005 lähtien, eli noin kahden vuoden merkinnät on siirretty aiemmalta tarjoajalta ja sitä vanhemmat poistettu kokonaan. Artikkeleita on yhteensä 2192 (tämä teksti mukaanlukien), avainsanoja 1498, hyväksyttyjä kommentteja 3408. Ei ihme, että Googlen spiderit tykkäävät vipeltää sivujani läpi!

Kaiken tämän imartelevan suosion kunniaksi päätin julkaista hieman tarinaa blogini kaikkien aikojen suosituimmista teksteistä.

1. Linnanmäki “ Unelmien kesätyöpaikka?

Ylen A-Studio haastatteli Linnanmäen toimitusjohtajaa, joka käyttäytyi ohjelmassa harvinaisen sopimattomasti. Aiheesta nousi kohtu ja 30. kesäkuuta vuonna 2011 kirjoitin oman mielipiteeni asiaan. Tällä hetkellä merkintä on ehdottomasti blogini luetuin, sillä se on kerännyt 10394 uniikkia lukijaa. Tämä tarkoittaa sitä, että 10394 eri tietokoneelta kyseinen kirjoitus on avattu. Kommentteja merkintä on kerännyt ruhtinaalliset 25 kappaletta.

Rollen lippu

Kirjoitushetkellä saamani kuva oli yksipuolinen, se mitä media oli aiheesta kertonut. Blogitekstin löysivät kuitenkin todella moni Linnanmäellä nykyisin tai joskus aiemmin työskennelleet työntekijät ja sain kuulla asioiden todellisen laidan – jutussa olleet kesätyöläiset olivat kuin olivatkin vastuuttomia renttuja ja kyllä siellä Linnanmäellä ihan hyvää liksaa ja kohtelua saa. Vääristeltyä juttua siis jälleen kerran, ellei sitten ohjelmaan haastatellut nuoret pissineet toimittajaa silmään sata-nolla katkeruuksissaan paikkaa kohtaan. Kaikesta huolimatta toimitusjohtaja käyttäytyi siltikin sopimattomasti.

2. Järkyttävimmät black metal-tarinat

Black metal on kiehtonut minua pidempään, mutta 14. syyskuuta 2010 halusin kirjoittaa aiheen pahamaineisimmista tarinoista. Teksti on saanut hyvin näkyvyyttä ja sitä on linkitetty ympäri nettiä keskustelupalstoilla, mm. Blackmetal.fi:ssä. Veikkaisin että tekstin suhteen suurin osa palautteesta ei ole mitään kovin mairittelevaa, mutta eipä minua pahemmin blackmetal-puristijermujen mielipiteet kiinnosta. Tekstikin on tavallaan aiheeseen viitaten vähän turhankin ”mainstream”, eikä kvlt-aiheesta kirjoittaminenkaan ole kovin trve. Toivottavasti sentään faktat ovat jotenkin kohillaan, onhan teksti vanha jo.

Dead

Halusin kuitenkin tuoda black metal -historiaa hieman valtavirrankin tietoisuuteen ja hämmästyin kun aiheesta kiinnostui niin moni. Ihminen on makaaberi olento, sen huomaa miten pimeys ja kuolema kiinnostaa jo lehtien palstoilla. Black metal on kiistetty aihe ja genren arvostajiin mahtuu jos jonkinlaista laholatvaa. Uniikkeja lukijoita tekstillä on tänään 9055 ja se jo kertoo yllättävän paljon.

3. 5 hyödyllistä Android-sovellusta (osa 1)

Olen yllättynyt, että tämä 15.1.2012 kirjoittamani teksti on yltänyt niinkin ylhäälle. Ihmiset näköjään etsivät hyödyllisiä Android-sovelluksia. Niistä minun pitäisi kirjoittaa enemmänkin. Tätä kyseistä artikkelia on luettu 8041 eri tietokoneelta.

4. Mikä tekee Google Chromesta parhaan selaimen?

Pidän Chromesta, jolla tämäkin bloggaus on kirjoitettu. Edelleen seison sanojeni takana. Google Chrome on pelästään kehittynyt noista ajoista, jolloin artikkelin kirjoitin. 25.10.2010 kirjoittamani mielipide Google Chromesta on kerännyt tähän päivään mennessä yhteensä 7079 uniikkia lukijaa.

5. Elisa Viihde-palvelu hyödytön palvelinkäytössä

Jouduin vuoden 2009 loppupuolella puhelinmyyjän huijaamaksi, kun minulle tarjottiin nettiliittymän nopeuden päivittämistä parempaan ilman lisäkuluja. Sen sijaan sain kuitenkin ovelleni Elisa Viihde -paketin. Päätin olla lannistumatta ja kokeilla pakettia, mutta totesin sen nopeasti erittäin puutteelliseksi. Tästä tapahtumaketjusta kirjoitin blogiini.

Eniten minua harmitti se, että modeemista ei saanut portteja auki, eikä boksi muutenkaan ollut mitenkään palvelinystävällinen. En tiedä miten asiat Viihde-palvelun kanssa ovat nykyään, mutta silloin homma ei ainakaan toiminut. Sittemmin Saunalahti päivitti kaikki boksinsa samaan Bewan-paskaan kun Elisa meni puljun ostamaan, mutta Saunalahden boksit pystyy sentään asettamaan siltaavaksi, jolloin palvelinasetukset voi tehdä vapaavalintaiselle reitittimelleen. Tätä Elisa-tarinaa luettiin 7079 kertaa.

Mitä muuta?

Rollemaassa on suhteellisen suosittuja merkintöjä läjäpäin; niitä voit selata infosivulta. Kaikkien aikojen kommentoiduin merkintä on Näin roottaat ja asennat MIUI:n HTC Desire Z:n Android-versiolle 2.3.3, johon kommentteja on kertynyt yhteensä 132 kappaletta! Hurjaa. Silti kyseistä tekstiä on luettu ”vain” 4884 kertaa.

Olen hämmästynyt suosiosta nimenomaan siksi, että en ole asian eteen pahemmin ”mitään” erityistä tehnyt. Siistiä kun luette ja iso kiitos siitä!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Kyösti Välitalo

    Huh, onpas mielenkiintoinen blogi. Kulutin muutaman tunnin lukemalla juttujasi kun törmäsin tähän ihan sattumalta blogilistan kautta. Tulen seurailemaan kyllä jatkossakin viihdyttäviä kirjoituksiasi, keep it coming.. :)

  2. Rolle

    Hei Kyösti ja tervetuloa blogiini! Mukavaa, että tykkäät! :-) pitää taas pikkuhiljaa aktivoitua kirjoittamaan; viime aikoina vähän tahti hidastunut kiireiden takia.