Yksinkertaisempi VLCPlayer

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Halusin yksinkertaisen ulkoasun (”skinin”) VLCPlayeriin, joten tein sellaisen. Ulkoasut VLC:ssä rakentuvat melko yksinkertaisesti png-kuvista, jotka kasaa yhteen xml-tiedosto. Oma ulkoasuni on osittain kopsittu Windows XP:lle tehdystä Vistan näköisestä teemasta nimeltä Stolen5 ja se on kasattu vplayer.vlt:n pohjalta. Se siis vain yrittää olla minun. Tästä syystä (ainakaan vielä) en lähetä skiniä julkiseen VLC Skin Repositoryyn. Ainakin tein sen alusta loppuun itse, vaikka jouduinkin vähän lunttaamaan. Huomaathan että xml on täysin uutta minulle.

Alhaalla on parin pikselin edistymispalkki ja muutaman pikselin kokoinen neliö, joka kertoo missä mennään. Ylhäällä näkyy aika ja videotiedoston nimi. Muuta ei sitten tarvitse. Play/Pause hoituu spacea painamalla, voluumi ctrl+ylös/alas, pomppiminen kokoruudussa ctrl/alt+vasen/oikea. Ei turhia nappuloita! Parhautta.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä