Tietokonenurkkausten päivittelyä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Reilut pari vuotta sitten tietokonepöytäni näytti tältä. Siis yksi niistä. Puolitoista vuotta kyseinen pöytä on jäänyt kuitenkin täysin käyttämättä. Lotta oli tuolloin vauveli, joka ei paljon päässyt liikuskelemaan. Nyt kun tuo hulivili viilettää pitkin kämppää, ei pahemmin parane enää makuuhuoneessa koneella istuskella. Vaikka tietokonetta vielä suhteellisen paljon käytänkin, täytyy silti olla tarkkana ja valvoa tyttöä sivusilmällä ettei tee pahojaan kuurosokean äitinsä selän takana. Siksi käytänkin lähinnä olohuoneen koneita. Sieltä löytyy mediakone, jossa 22 tuuman näyttö, lisäksi liitettynä HDMI:llä 42 tuuman taulutelkkuun, jotta voi tarvittaessa katsella jotain. Vaimolla myös olohuoneessa oma kone.

Huhtikuussa 2010 tietokonepöytäni näytti siis tältä.

Jotakuinkin vuodesta 2011 lähtien pöytä on ollut aloillaan. Vanha Tortuksi ristitty Acerin läppäri ulkoisella 17″ pivot-kädessä seisonut näyttö on nyt kokonaan käyttämättä. Miniläppäriäni Minionia olen käyttänyt satunnaisesti. Sillä on ihan mukava surffailla olohuoneen sohvalla, koodailla, irkkailla tai testailla Linux-sovelluksia ja -distroja. Kolme vanhempaa pöytäkonetta ovat myöskin jääneet käyttämättömiksi.

Lokakuussa 2010 nurkkaus näytti vielä tältä.

Peikko ruksuttaa nurkassa serverinä kuten aina ennenkin. Desktop-käytöstä olen Peikossa kokonaan luopunut disabloimalla Gnome-työpöytäympäristön. Käytän Peikkoa päivittäin, mutta aina PuTTyn tai muun etätulkin kautta. Itse asiassa, tällä hetkellä Peikossa ei ole kiinni edes näppäimistöä tai hiirtä, kaikki toimenpiteet tapahtuvat verkon kautta.

Nyt samainen pöytä näyttää tältä. Vielä pitäisi siivoilla kunnolla. Tämä pöytä tullaan siirtämään kokonaan Lotan huoneeseen piirustuspöydäksi.

Tänään tein sen, joka olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Irrotin Samsungin 17″ näytön pivot-kädestä ja pivot-käden pöydästä, hain varastosta vanhan matalan ja pienen Ikean pöydän yöpöydäksi ja kiinnitin siihen pivot-käden, johon ruuvasin Acerin 22 tuuman laajakuvanäytön, joka toimi ennen Peikon päänäyttönä. Näytön kiinnitin Meduusaksi ristittyyn HP Pavilion dv7-läppäriin. Tuloksena:

Kyllä kelpaa katsella iltaisin leffoja.

Mukavaa kun ei enää tarvitse hikoilla ylikuumenevan läppärin alla.

Vielä pitäisi laittaa makuuhuonetta uusiksi sen verran, että hankkisi pöydän tai kaapin serverikoneelle, heittäisi romukoneet piiloon, myisi LCD-näyttöjä pois. Tähän ”sänkykoneeseen” haluaisin vielä HDMI-näytön, koska VGA-signaali näyttää nuhjuiselta digitaaliseen tottuneena.

Tajusin tuossa hiljattain että pitäisi myydä tuota vanhempaa käyttämätöntä tavaraa pois. Olen jo aloittanut vanhoilla puhelimilla.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä