Tapahtunutta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

  1. Haluan kirjoittaa.
  2. En tiedä mitä kirjoittaa.

= Etsin jonkun mielipiteen ja kerron oman mielipiteeni asiasta.

Tänään tuttuun tapaan kävin hakemassa itselleni suklaata ja menin kassalle maksamaan ostokseni. Edelläni oli vanhempi rouva, jolle myyjä lirkutteli iloisesti tervehtien ja vielä asiakkaan lähtiessä hän hyvästeli. Kun tuli minun vuoroni, myyjän ilme vaihtui nyrpeäksi, happamaksi kuin typpihappo. Katsekin kääntyi kassakoneeseen, eikä hän kertaakaan vilkaissut minua. Hän ei edes tervehtinyt ja sanoi vain ”yksi yhdeksänkymmentä”. Annoin rahan rouvalle, eikä hän siihenkään sanonut mitään.

Tämä on valitettavan yleinen ilmiö. Luin hiljattain eräästä lehdestä ruokakauppatätien nimilappujen hyödyttömyydestä. Olin täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Jos joskus sanon tuttavallisesti kiitos ja hyvää päivänjatkoa Eija (nimilapusta lukien), kassatäti kutsuu vartijan paikalle.

Viitaniemen R-Kioskista on vieläkin traumoja. Peruskoulun puolella kävin ostamassa suklaata. Sain vaihtorahat ja laitoin rahat taskuun ennenkuin otin ostokseni tiskiltä. Joku mummeli huomasi kun rahat vilahtivat taskuuni ja luuli että laitoin taskuun rahan sijasta jotain muuta edessä olevasta hyllystä (tiedäthän minkälaisia hyllyjä R-Kioskeissa on kassan edessä). Mummeli tuli vihaisena selittämään ja sanoi myyjällekin että tämä nuorukainen varastelee purukumia kassan hyllyltä. Kiistin kaiken, sillä en ollut ottanut mitään.

Myyjä mäkätti ja pyysi näyttämään taskut. Näytin taskuni sisällön, vaikka oikeasti ei olisi tarvinnut. Kumpikaan ei uskonut, he vain väittivät että jossain se siellä taskunpohjalla on. Olisin vaikka voinut saada korvauksia (minua oli loukattu) jos olisin ollut viisaampi, mutta lähdin suutuspäissäni pois koko kioskista.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä