Sivarin päiväkirja: Päivä 1

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

  • 8.30-11.30 – Herääminen, majoitus, aamupala.
  • 12.00 tai 14.00 – Ruoka, info.
  • 15.00 – Päivällinen, Johtajan infotunti.
  • 19:00 – Iltapala.

Heräsin seitsemältä, mutta siirsin kellon herättämään vähän myöhemmin. Huomasin että olin unohtanut pyyhkeen kotiin ja täällä on ilmeisesti yhteissuihku. Paikka tarjoaa pienen pyyhkeen, mutta en vielä tänä aamuna jaksanut mennä suihkuun. Puoli kahdeksalta kävin pesemässä hampaat ja menin aamupalalle. Söin pari leipää ja lautasellisen kaurapuuroa. Aamupalan jälkeen lepäilin ja chillasin kämppisten kanssa, kunnes infon aika koitti. Infossa kouluttajamme kertoi sivarin perusasioista. Meidät jaettiin ryhmiin A, B, C ja D. A on niille ketkä haluavat ATK-opetusta, B on niille jotka haluavat monikulttuuri-aihetta käsitteleviä luentoja (tai vastaavia), C on sivareille, jotka eivät halua ryhmään A tai B ja joilla ei vielä ole palveluspaikkaa, vastaavasti D jotka eivät halua ryhmään A tai B ja joilla on jo palveluspaikka. Infon jälkeen oli ruoka ja taas lisää vapaata.

Johtajan infotunnin jälkeen loppupäivä on vapaata. Vapaa-ajanviettomahdollisuuksia on melko paljon. Täällä voi pelata mm. biljardia, pingistä, jalkapalloa nurmikentällä, ilmaisia pöytäflippereitä (erittäin koukuttavia) ja lautapelejä. On myös elokuvia, televisiohuoneita ja tietenkin nettikoneita. Kanttiinista voi ostaa naposteltavaa kohtuuhinnoilla. On myös ranta ja sauna, joita voi käyttää. Jos on auto ja haluaa niin neljän jälkeen voi käydä lähikaupungeissa, tai vaikka kauempanakin, kunhan katsoo että ehtii takaisin aamuksi.

Eipä tänään sen kummempia. Huomenna minulla on ATK:ta ja luento Suvaitsevaisuudesta, sekä reilusti vapaa-aikaa. Ensi viikoksi suunnittelin ottavani mukaan tätini kannettavan verkkopiuhalla ja ylijääneet 2.0-stereokaiuttimet. Viikonloput, juhannus ja viimeiset 5 päivää ovat vapaita, joten pääsen jo 29.6. pois jos olen kiltisti kaikilla pakollisilla luennoilla. Kesäkuun erä kestää siis 14 päivää. Aivan mahtavaa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä