Rollemaa nyt entistä esteettömämpi näkövammaisille

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Päivitin viikko sitten sivuni responsiiviseksi. Siitä lähtien olen tehnyt hiljalleen parannuksia. Vähän aikaa sitten kuurosokea vaimoni ja yhteinen näkövamman omaava kaverimme Tattoo ilmoittivat kuurosokeiden kanavalla Rollemaan toimien huonosti lähemmäs zoomatessa. Molemmat käyttävät vähintään nelinkertaista zoomia Google Chromessa. Enpä ollut ottanut zoomausta huomioon.

Vaikka Rollemaa onkin responsiivinen, ulkoasu on sen verran monimutkainen, että jotkut kiinteät koot ovat välttämättömiä. Kaikkia ei voinut muuttaa prosenteiksi. Google Chrome suurentaa tekstejä, mutta ei tottele mediaqueryjä tilan käydessä ahtaaksi, toisin kuin firefox. Tämä on bugi webkitissä. Korjasin zoom-ongelman kuitenkin vaihtamalla sisältöäalueen ja sidebarin paikkaa, päivittämällä marginit ja heittämällä sidebarin kokomääreet em:ksi. Pitäisi nyt toimia zoomauskin moitteetta ilman ylimääräisiä välejä tai alueiden pomppimista (sivupalkin kuuluukin väisyä sisällön tieltä).

Rollemaa toimii nyt suurinpiirtein universaalisti, älypuhelimista iPadeihin aina desktoppeihin asti. Sokeille tarkoitettua esteetöntä versiota en ole jaksanut päivitellä, mutta se toimii kuten aina ennenkin, perusvarmasti. Tämän graafisen teoksen peruskontrastia voisi entisestään hieman parannella, vaikka kontrastinlisäysnappula löytyykin jokaisen kirjoituksen vierestä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä