Rolle scrobbaa, nimi olkoon rollescrobbler

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Kehitin Rollescrobbleria tänään. Rollescrobbler on tuo tuossa ylälaidassa näkyvä kuvalla varustettu palkki, jossa näkyy mitä kuuntelen juuri nyt. Tämä on ollut nyt noin vuoden projekti, eli pisin php-koodaukseni ikinä. Aloitin jostain muutaman rivin last.fm:n foorumilta löytämästäni pätkästä ja nyt minulla on monta erilaista versiota omasta graafisesta np-palkistani. Nykyisin ja pisimpään ollut on nimeltään topscrobbler.php (esimerkki näkyy linkissä jos artistista on olemassa kuva tietokannassa).

Rollescrobbler

  • Hakee artistin nimen,
  • Biisin nimen,
  • Soittoajan timestamp- ja x-aikaa sitten -muodossa,
  • Artistikuvan kuvatietokannasta (kokonaan itse tekemäni hökötys),
  • Näyttää 1-x -kappaletta

Tänään tein päivityksiä, eli kollaasin kaikista kuvatietokannan kuvista ja sivun josta näen kaikki viimeksi soitetut utf-8-dekoodattuna (jotta voin lisätä lisää artistikuvia tietokantaan helpommin näkemällä niiden nimet wtf-8-muodossa koska scripti sattumoisin tukee vain kyseistä muotoa ja lukee tiedostonimet wtf-aakkosilla). Julkisesti näkyvissä olevassa topscrobblerissa ei näy mitään ellei artistikuvaa ole olemassa. Siinäpä oli se lyhyt esittely tämänkertaisesta vähän vaativammasta koodityöstäni. Yleensä en koodaa juuri mitään vaikeaa, sillä en osaa. Sorsia en jaa, ainakaan vielä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä