Paikallaolevien gravatar-kuvakkeet

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Sainpa sen vihdoinkin tehtyä: Gravatarit ’käyttäjiä paikalla’ sivulle! Pitkään sitä oli pähkäilty. En ole mikään hyvä php:ssa, mutta sen verran osaan että pystyn toteuttamaan haluamani. Googlaten läpi harmaan kiven. Tosin sekään ei auttanut, vaan apua jouduin huutelemaan WordPressin foorumilta. Valitettavasti vain sisäänkirjautuneet näkevät työni tuloksen onlinesivulla, mutta ei se mitään.

Homma oli sinäänsä kinkkinen, koska wp-useronline.php:ssa ei voi suoraan hakea käyttäjän sähköpostiosoitetta käyttäjänimestä, vaan ensin pitää suoltaa ulos käyttäjän id- eli tunnistenumero, josta tiedot saa ulos get_userdata -funktiolla.

wp-useronline.php rivi 750:

$user = get_userdatabylogin($member[’display_name’]); //haetaan käyttäjätiedot tunnuksen avulla
$user_info = get_userdata($user->ID); // haetaan user_id

Jonka jälkeen

$useronline_output .= ’<strong><img src=”http://www.gravatar.com/avatar.php?gravatar_id=’.md5($user_info->user_email).’&size=40″ alt=”” class=”user” />’

…ja niin edespäin. Hyvin toimii.

Gravatarhan on siis palvelu, joka luo blogin/etc kommentoijalle pikkukuvan (20×20-100×100) ja tallettaa sen sähköpostiosoitteeseen siten että aina kun laitat blogin kommenttikentän sähköpostiosoitekenttään sähköpostiosoittesi, gravatar haetaan automaattisesti sähköpostiosoitteesta sivulle (tarkemmin ottaen sähköpostiosoitteen md5-summasta). Gravatar tukee nykyään montaa sähköpostiosoitetta samalle gravatar-kuvalle. Suosittelen luomaan gravatarin jos sitä ei sinulla vielä ole. Gravataria käyttää monet bloggaajat. Piristää huomattavasti kommentointia.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä