Mielenosoitus oikeudenmukaisen sivarilain puolesta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Aseistakieltäytyjäliitto järjestää mielenosoituksen oikeudenmukaisen sivarilain puolesta Eduskuntatalon edessä täysistunnon aikana klo 17 joko torstaina 27.9. tai vaihtoehtoisesti torstaina 11.10. riippuen asian etenemisestä. Tarkka päivä päätetään syyskuun puolivälissä. Siviilipalveluksen keston lyhentäminen 12 kuukauteen ei riitä. Tämä epäkohta on tuotava selkeästi esille.

Siviilipalveluksen pituudessa on kysymys ennen muuta ihmisten yhdenvertaisuudesta. Rangaistuksenomainen siviilipalvelusaika merkitsee vakaumukseen perustuvaa syrjintää, mikä on kielletty sekä Suomen omassa perustuslaissa että Suomea sitovissa kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa. Nykyisen, yleisimpään varusmiespalvelusaikaan nähden yli kaksinkertaisen (395/180 vrk) palvelusajan ovat todenneet syrjiväksi mm. YK:n ihmisoikeuskomitea, Euroopan neuvoston elimet sekä Amnesty International. […]

Aseistakieltäytyjäliiton postituslistalta maanantaina 3.9.2007 22:21 – http://www.adressit.com/sivarilaki
Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 30-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä itse perustamassaan digitoimistossa ja SaaS-palvelua kehittävässä startupissa, verkkosivujen tekijä, sosiaalisen median asiantuntija ja koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Suurin osa päivästä kuluu hevimusiikin ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter, leffat ja erikoisoluet lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä