Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tavoitteet

Ahdistaa lähinnä kun en ole päässyt juoksutavoitteisiini. Aamulla viileän aikaan (5-8) ei jaksa herätä, töiden jälkeen on joko liian kuuma (28+ °C) tai hirveä nälkä ja heikotus (18-21) tai joku meno, kuten pojan kevätjuhla. Ei ole tekosyitä, ei vaan pysty.

Voisin tietysti juosta yöllä tai aikaisin aamulla, mutta se olisi pois yöunista sitten. Haluan nukkua sen 7-8 tuntia, muuten en kykene mihinkään ja kärsin ahdistuspiikeistä.

Ehkä 2-3 kertaa viikossa riittää toistaiseksi. Kun kaikki muut päivän tavoitteet ovat reilassa, ehkä tämä ei ole niin paha.

Kaikki ympärilläni sanovat, että muista olla itsellesi armollinen. Miksi en osaa itse itselleni sanoa niin? Ja miksi en kuuntele? En voi juosta, jos koko kroppa on vetelänä. En voi myöskään juosta, jos aikataulu ei salli. En voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa.

Tänään lämpötila on yli 32 °C. Onneksi saadaan perjantaina ilmastointilaite.

Tässä kirjoituksessa on 158 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää