Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tänään on heinäkuun kahdeskymmenes päivä

Kelit lämpenee taas. Herään seitsemältä yläkerran poraamisääniin. Remonttimeteliltä ei näköjään säästy lomallakaan. Jatkan unia pitkälle yhteentoista asti. Kymmenen tuntia unta on vähän liikaa ja olo on herätessä pöhnäinen.

Säät lämpenee taas. Tulisipa talvi. En vaan tykkää lämmöstä. Ehdin jo alkaa nauttimaan lomasäistä. Sellainen +15 ja vaihtelevasti aurinkoa on ihan hyvä. Se on myös paras lenkkisää, kun vähän ripsii vettä.

Lomaviikkojen Akiflow-agenda näyttää tyhjältä. Joka päivä on ne perusrutuiinit, eli aamupala, vitamiinit, lenkki. Väleissä luen, pelaan tai katson jotain.

Kolmatta lomaviikkoa viedään ja sisällä touhuilu on ollut ihan mukavaa. Ehkä sitä vähän etäisesti jotain muutakin kaipaa, mutta minkäs teet. Itsepähän päätimme käyttää heinäkuun ihan muuhun.

Koostetaanpas vielä, mistä lomakuukauteni lopulta koostuikaan:

  • Tuska heinäkuun alussa
  • Muuttosiivous ja pakkailu
  • Elokuvaillat
  • Sisällä pelaaminen, lukeminen ja tietokoneella istuminen
  • Lenkkeily

Mitään oleellista lisäystä listaan tuskin tulee. Mutta tavallaan on ihan mukavaa lomailla ilman mitään suunnitelmaa.

Onhan siinä jo kaikenlaista. Halusin ehkä myös tehdä musiikkia, mutta siihen ei taida vieläkään rahkeet riittää. Pari kertaa olen jotain melodioita näppäillyt, mutta kun ei lähde niin ei lähde. Välillä kuulostelen bravuuriani Through the Night ja huokailen, että osasin minäkin joskus tehdä biisejä.

On minulla muutama hyvä aihio, mutta keskimäärin biisini valmistumiseen menee joko yksi yö (kuten edellä) tai yksi vuosi. Suurin ongelma varmaan, että en vain usko että minusta on tähän. Sama vanha laulu.

Klassista pianoa olisi kuitenkin tarkoitus soittaa tänäänkin. Improvisointi ja omaksi ilokseen soittaminen on mukavaa puuhaa.

Tässä kirjoituksessa on 294 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää