Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tänään minulla ei ole oikeastaan mitään asiaa

Eilinen oli eilen, mutta sen verran on sanottava, että siitä pienestä päänäsärystä kehkeytyi vuosisadan migreenikohtaus.

Iltapaskan mukaan maanantai masentaa viidestä syystä. En aio linkata kyseistä artikkelia vaan sen sijaan torppaan nämä väitteet.

1. Univaje

Ei ole sellaista, koska en enää nykyään bailaa läpi viikonlopun, vaan menen normaaliin aikaan nukkumaan aina kun ahdistukseltani pystyn. Kahdeksan tuntia unta riittää hyvin viikonloppunakin.

2. Äkkimuutos

Mikä? Ei viikonloppujen ole pakko poiketa arkipäivistä niin paljon. Kun ei ”pakoile arkea”, on sekä arki että viikonloppu yhtä hienoa aikaa.

3. Itsetunto maassa

Viikonloppuna ei ole tullut mässäiltyä, eikä juotua, vaan käytyä lenkillä viihtymisen lomassa. Ei ole itsetunto maassa maanantaisin.

4. Huonompi terveys

Tutkimuksissa on havaittu, että painoaan tarkkailevat punnitsevat itsensä useimmiten viikon alussa. Lisäksi on havaittu, että ihmiset saavat halvauksen tai sydänkohtauksen todennäköisimmin juuri maanantaina.

En saanut sydänkohtausta tänään, jes!

5. Työtyytymättömyys huipussaan

Erään amerikkalaistutkimuksen mukaan 70 prosenttia yhdysvaltaisista ei viihdy töissään. Tyytymättömyys, masennus ja huolet alkaa usein painaa mieltä jo sunnuntai-iltana, ja syödä työtehoa maanantaina.

On surullista, että joku voi elää noin. Minä saan virtaa viikkoon maanantaisin, koska rakastan työtäni.

Tänään ilahduin kovasti tästä:

Tässä kirjoituksessa on 215 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää