Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Parikoodausta tekoälyn kanssa

Istun toimistolla. Yksin. Päivän työt on tehty. Tänään on ollut vilkasta. Hommaa on niin paljon, että kaikkea ei ehdi tehdäkään. Onneksi roolit selkeytyvät pian. Uusia tyyppejä tulee taloon ja homma rokkaa. Hyvä fiilis tekemisestä ja siitä, että enää ei ainakaan tarvitse potea huonoa omaatuntoa siitä, että ei ehdi kaikkea.

Tekoäly on hienoa. Vaikka väsyttää ja päivä on ollut pitkä, jään toimistolle koodaamaan – tätä Rollemaata. Listalla on ollut pitkään ominaisuus, joka näyttäisi päiväkirjamerkinnän jälkeen tasan vuosi sitten kirjoitetun merkinnän. Onneksi on GitHub Copilot. Eipä tarvitse illan kähmyssä miettiä enää liikaa, kun tekoäly hoitaa 99%:sti toimivan queryn.

Tuntuu maanantailta. Mutta on keskiviikko. Merkillinen välipysähdys tuo itsenäisyyspäivä.

Tässä kirjoituksessa on 132 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää