Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Paras meditointisovellus

Elokuusta joulukuuhun käytin Waking Up appia meditointiin päivittäin, mutta sitten sen käyttö jäi pois päiväjärjestyksestä. Luennot ja Sam Harris alkoivat syystä tai toisesta kyllästyttämään, enkä löytänyt sopivaa hetkeä ja olotilaa meditoinnille. Lisäksi Waking Up on yksi kalleimpia meditointisovelluksia. Vaikka raha ei ole ongelma ja Waking Up on yksi parhaiten suunnitelluista appeista, jotenkin sovellus ei vain enää ollutkaan odotusteni mukainen.

Olen kuitenkin hiljattain taas alkanut kaipaamaan sitä seesteistä olotilaa, joten latasin viisi käytetyintä meditointisovellusta. Insight Timer osoittautui parhaaksi. Pidän siitä, että sovellus kysyy aina avattaessa miten voin, siinä on päivittäiseen meditointiin kannustavat tilastot ja kympin kuukausimaksu on kohtuuhintainen. Sovelluksen monipuolisuus yllätti, se sisältää selkeän käyttöliittymän, jossa voi selata vaikka kävelymeditointeja. Kestot ja henkilöt on hienosti esitelty ja valikoima on valtava. Ensimmäistä kertaa olen nyt meditoinut useamman kerran päivässä. Myös unimeditoinnit ovat upeita. Huomaan heti olevani rauhallisempi ja onnellisempi.

Kaaos ja keskiviikko alkavat molemmat k-kirjaimella, mutta tänään on seesteinen olo. Eikä vieläkään yhtään ylityötuntia tällä viikolla. Hyvä trendi. Pidän tästä suunnasta.

Tässä kirjoituksessa on 198 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää