Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Päivä se on tämäkin

Herään. En meinaa saada silmiäni auki. Pakotan itseni liikkeelle. Melko klassinen aamu. Näin jotain unta, en muista mitä. Äänikirja pyörimään ja ulos.

En oikein tiedä mitä ajatella. Sää on täsmälleen samanlainen kuin eilen. Iloitsen auringonvalosta ja sisääni virtaa energiaa. Yritän välttää liukkaita kohtia. Välillä edessä on peilikirkasta jäätä. Kirjavalintana tällä hetkellä Robert I. Suttonin “Työpaikan kusipäät”. En edes muista miksi tämän kirjan valitsin seuraavaksi. Ei meillä ole töissä kusipäitä. Kirja on kuitenkin kiinnostavia anekdootteja täynnä. Ehkä siksi.

Appeja

Työpäivän keskittyminen 78%. Tuottavuus 80% (oikeasti heitin prosentit hatusta, kun en jaksanut kaivaa työkoneelta, mutta voisivat ne ollakin tänään tuota luokkaa). Työkaveri ihmettelee miksi minun pitää merkitä kahvikupitkin ylös appiin. Selitän, että niistä saan tietää nesteytyksen määrän tarkemmin, sillä kahvikin sisältää vettä. Hydrillo laskee tiedon tarkasti eri juomatyypeistä. En minä tietoa oikeasti tarvitse mihinkään, kun juon kirkasta vettä muutenkin 2-3 litraa joka päivä. Tiedon kerääminen ja sen analysointi on vain minusta niin pirun hauskaa puuhaa.

Viimeisimpänä vaihdoin Daylion Bearableen. Sunsama on ollut työkäytössä nyt muutaman viikon. Tuntuu, että käyttämäni appit alkavat olla vihdoin mintissä.

Tämän artikkelin kirjoitin Calmlyllä. Tähän saa vanhan kirjoituskoneen nakutteluäänet. Rivinvaihtokin pitää sellaisen kling -äänen. Ihan parasta.

Tässä kirjoituksessa on 234 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää