Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Onni puurolautasella

Ensimmäinen kokonainen talvilomapäivä alkaa aamupuurolla. En yleensä syö puuroa, mutta äitini valmistaa sen aina aamuisin. Haudutettu Chia-siemenpuuro on oikein maukasta voisilmän kera. Äitin kanssa tulee rupateltua niitä näitä, laidasta laitaan, välillä menneitä muistellen. Ajan kulku ja elämä hämmentää aina, kun miettii mitkä kaikki asiat ovat tähän hetkeen johtaneet. Välillä ääneen pohdiskelu menee negatiivisiakin asioita läpikäydessä, mutta kaikessa surkeudessaan nekin ovat välttämätön osa tätä Telluksella tallusteluamme. Ei haittaa minua ollenkaan, että menee jatkuvasti diipimmän puolelle.

Suodatinkahvia, vanhoja valokuva-albumeita, pojan kanssa lumessa leikkimistä, niitä hyviä perusjuttuja. Tällaista saisi olla enemmänkin.

Päivällä päätämme lähteä kylälle. Mummi ehdottaa pojanpojalleen parturia, siellä on pitänytkin jo pidempään poiketa, mutta emme ole saaneet aikaiseksi. Nyt on sen aika. Älä säikähdä, en omaa pitkää tukkaani ole lyhentämässä mihinkään, mutta poikani on halunnut tiellä olevista hiuksista eroon.

Hiustenleikkuun jälkeen herkkukaupoille. Löysin itselleni myös parit bambusukat.

Mukava päivä. Illasta saunaan ja sen jälkeen ehkä vihdoin se elokuva.

Tässä kirjoituksessa on 185 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää