Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Namaste

Olisi mukavaa olla joskus toistamatta itseään, mutta näissä merkinnöissä on tämänkin kevään trendinä kaksi toistuvaa, keskeistä asiaa:

  • Onpa kiire
  • Menipäs koko päivä taas töissä
  • Kylläpäs väsyttää

Töissä tapahtuu hyviä asioita, eikä ajankäyttö siellä haittaa. Välillä vain mietityttää, että onko juuri tämä päivä sellainen, jonka takana voisin seistä jos huomista ei jostain syystä tulisikaan. Vastaus on tänään ainakin, että ei ehkä olisi. Olisin halunnut tehdä ehkä jotain muutakin.

Teenpäs harjoituksen.

I would like you to write down three things or people you are grateful for. Don’t overthink it. Just three things or people or even places that come to mind. And write them down. Continue breathing deeply, as you complete your list.

And then I would like you to review each one individually. And as you do, you can visualize, or you can simply say: Thank you, thank you, thank you, as you receive this gift. Moving to each item on this list, and aknowledging and visualizing this gift on this day. And them moving on, once again, taking your journal and writing down three things or people you will be grateful for tomorrow. Without overhinking it, jot down people, things or even places that you will be grateful for tomorrow.

And once again, review each item individually…

Kirjoitan nämä tuohon alas. Kiitos päivästä. Nyt syön suklaalevyn.

Tässä kirjoituksessa on 241 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää