Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Murphyn laki

Jaa niin, kello on jo puolen yön. Tänään kaikki menee päin honkia. Paniikki meinaa iskeä päiväsaikaan. Laskin, että 13 asiaa, jotka kaatuu niskaan. Listaan ne nyt tähän, tarvittaessa hieman sensuroiden.

  1. Eräs selvitettävä asia, joka ei meinaa selvitä millään (voin vaikuttaa, hoidettu)
  2. Puhelimesta ei kuulu ääniä toiseen suuntaan, kun yritän soittaa asiakaspalveluun (softavika, osasin korjata itse)
  3. Jollakin hajosi Mastodon-serveri mukamas minun koodin vuoksi (ei pidä paikkaansa, en voi vaikuttaa, eteenpäin)
  4. Töissä erroria (voin vaikuttaa, autettu, asia kunnossa)
  5. Tärkeä verkkosivusto nurin (en voi vaikuttaa, ei johdu minusta, auteltu minkä voin, silti harmittaa ja ahdistaa kun ollut niin pitkään alhaalla, että sivut hävinneet Googlesta – ei voi mitään, eteenpäin)
  6. Päivä menee töissä, ajaudun työntekomoodiin (älyän onneksi lopettaa)
  7. Pyykinpesukoneen asentaja tulee tarkistamaan koneen 12-18. Ajattelen mennä lenkille heti käynnin jälkeen, mutta miestä ei näy eikä kuulu. Tyyppi tulee 18:30. Vika rajataan venttiilivuotoon, laitan putkimiehelle viestiä tästä… pyyhe alle siksi aikaa, kun tulee korjaamaan.
  8. Kahvikupillinen venähtää, tulee kahvipäänsärky. Veera auttaa, kiitos kultaseni.
  9. Henkisesti ja fyysisesti todella huono olo pitkin päivää. Paniikkikohtaus on lähellä, mutta ei onneksi iske.

Muutaman muunkin jutun voisin listan jatkeeksi laittaa, mutta en taida jaksaa jatkaa listaa.

Pääsen iltalenkille kymmenen aikaan ja ehdin nähdä auringonlaskun. Järvellä on mahtava juosta iltaisin, joten ei päivä ihan täysin pilalla olekaan.

Torstai ei ole tällä kertaa toivoa täynnä. On mitä on, nyt ollaan jo perjantain puolella tätä kirjoittaessa.

PS. Uusi versio Mastodon Bird UI:sta ja etunimikaimani Mastopoetista, Mastodon-notifikaatioita tulee parhaillaan niin paljon, että en pysy perässä. Uusi embed näyttää tyylikkäältä:

Tässä kirjoituksessa on 286 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää