Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Merkitys

On hienoa olla olemassa ja elossa. Asioita, jotka tekevät tästä elämästä elämisen arvoista:

  1. Merkityksellisyys ja tarkoitus: Monille elämään tuo merkitystä jokin tietty tarkoitus tai päämäärä elämässään. Tämä voi tulla esille työssä, perheessä, luovassa toiminnassa, henkilökohtaisessa kasvussa tai muiden auttamisessa tai palvelemisessa. Tarkoituksen löytäminen ja tavoitteiden asettaminen voivat antaa elämälle suuntaa ja merkitystä.
  2. Henkilökohtainen kehitys: Elämän arvo voi löytyä myös henkilökohtaisesta kasvusta ja kehityksestä. Monet arvostavat sitä, että voivat jatkuvasti oppia uusia asioita, kehittyä taidoissaan, haastaa itseään ja saavuttaa henkilökohtaisia tavoitteita.
  3. Ihmissuhteet ja yhteisö: Ihmissuhteet ja läheiset yhteydet muihin ihmisiin ovat usein keskeinen osa merkityksellistä elämää. Rakastavat perhesuhteet, ystävät, kumppanit ja tuki- ja yhteisöverkostot voivat tuoda iloa, tukea ja merkitystä elämään.
  4. Nautinto ja hyvinvointi: Elämän arvo voi liittyä myös nautintoon, iloon ja hyvinvointiin. Kyky kokea positiivisia tunteita, nauttia harrastuksista, löytää tasapainoa ja hyvinvointia fyysisellä, henkisellä ja emotionaalisella tasolla voi tehdä elämästä elämisen arvoista.
  5. Luonto ja kauneus: Elämän arvon voi nähdä luonnossa, taiteessa, musiikissa ja kauneudessa yleisesti. Luonnon kauneus, taiteen ilmaisut, musiikki ja luovuus voivat tarjota merkityksellisiä kokemuksia ja syvempiä tunnekokemuksia.

PS. Dude täytti tänään 10 vuotta.

Tässä kirjoituksessa on 221 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää