Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Lobotomia

Joulupäivä. Yhdeksän tunnin yöunet. Kalkkunaa. Konvehteja. Overwatch. Sauna. Habanerosiipiä. Lisää konvehteja. Hyvä elokuva.

Tänään on tullut otettua pelkästään rennosti. Tai yritetty ainakin. Nyt on hyvä keskittyä pelkästään hedonistiseen oman onnen tavoitteluun. Sitä varten joululoma on keksitty. Ahdistus vähemmälle, rentoilu enemmälle.

Huomaan, että minun on vaikea olla nykyään ”tekemättä mitään” loma-aikaan. Pidempi pelailu ja oleilu tuntuu jotenkin väärältä. Ahdistaa kaikki, kun on yht’äkkiä kaikki aika maailmassa miettiä kaikkea sitä mikä tällä pallolla on pielessä, kaikkea puutetta ja vialla olevaa, keskeneräistä ja kamalaa. Kaksi päivää lomaa, enkä vieläkään ole ihan täysin päässyt ”lomamoodiin”. Osaisinpa vaan olla. Oispa lobotomia.

Ei auta.

Onneksi mielialakäppyrät ovat tänään sentään olleet noususuhdanteiset. Keskimääräinen viikon fiilis 3.6/5. Jospa ensi viikolla pääsisin neljään.

Taistelutoverit pyörimään…

Tässä kirjoituksessa on 151 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää