Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kuukauden toinen tiistai

Herään tärinään. Kuurosokean vaimoni voimakkaalla värinätoiminnolla toimiva herätyskello säikäyttää tällä kertaa lievästi. Nukahdan saman tien uudestaan, mutta tyyneyttä ei kestä kauaa, kun tärinälaitteen torkkutoiminto tärähtää päälle. Vaimo on noussut sängystä, enkä tietenkään unenpöppörössä löydä koko vehjettä mistään sängyn uumenista. Makaan tonnin seteli -ilme kasvoillani ja viestitän rouvalle:

Olisi pitänyt uskoa täristintä ja nousta ylös, sillä seuraavan kerran silmät avattuani olen autuaan myöhässä. Yhdeksältä alkaisi palaveri ja sitä ennen pitäisi käydä suihkussa, pestä hampaat, ottaa vitamiinit, pukea päälle, syödä aamupala. Joudun skippaamaan lenkin ja aamupalan. Jollakin ilveellä ehdin R-kioskin kautta tasaksi pajalle. Kolmioleipää ja kahvia naamariin neukkarissa ja päivää käyntiin…

Kellon viisarit vilistävät nopeasti. Päivä vaihtuu iltaan, työntekijät lähtevät kotiinsa. Jään Timin kanssa toimistolle, koska tänään on kuukauden toinen tiistai, eli palvelinten kuukausittainen huoltoikkuna.

Saamme rutiinipäivitykset valmiiksi noin tunnissa, mutta päätämme kuitenkin vielä lähteä selvittelemään optimointiasioita. Olemme varanneet aikaa enemmän kuin viimeksi ja vaikka jo väsyttää, into kokeilla uutta on liian kova. Cloudflaren CDN osoittautuu nerokkaaksi keksinnöksi.

Koko aamupäivän olo on ollut väsymykseltään ahdistava, mutta iltaa kohden aikaan saamisen taika on kääntänyt fiiliksen positiivisen puolelle. Tästä tekemisen paljoudesta on seurannut ikävänlainen univajeen kierre, enkä muista enää milloin viimeksi olen nukkunut hyvin… Pelkkä väsymys aiheuttaa itsessään ahdistusta, mutta itsensä kiireisenä pitäminen lievittää sitä. Pitäisi silti välillä pystyä rentoutumaankin välissä. Nyt se on ollut vaikeaa.

Pääsen kotiin kymmenen aikaan. Päätän, että en enää avaa tietokonetta, vaikka kovasti houkuttelisi jatkaa koodailua. Eiköhän sitä huomenna taas kerkiä.

Kasvien kastelu, lamppujen asennus käytävään, äänikirjan kuuntelua ja pyykkien kuivumaan laittamista… Vapaa-aikaa ei juuri jää, kun kello on jo 23:53. Ehkä silti laitan vielä jonkin sarjan pyörimään.

Nyt on aivan liikaa tekemistä ja vauhtia. Hengittäminen unohtuu. Ensi viikon syysloma tulee tarpeeseen.

Tässä kirjoituksessa on 353 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää