Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

KonMari

Herään ensimmäisen kerran yhdeksän aikaan, mutta päätän jatkaa unia. Lomalla en ota paineita siitä mihin aikaan olen hereillä, vaan menen fiiliksen mukaan. Aamupäivälenkki, ”aamupala” ja sitten hoitamaan asioita.

Perjantaina on tarkoitus hakea viedä veljeni kanssa vuokrapakettiautolla tavaraa Mustankorkean kaatopaikalle, käydä IKEAssa ja äitini luona hakemassa keittiönpöydän ja sen tuolit. Matkaa tulee 465 kilometriä, eli 6 tuntia ja 11 minuuttia autossa istumista. Onneksi tällaista ei tarvitse tehdä usein – jos totta puhutaan niin juuri koskaan.

Tuntuu hyvältä ja fiksulta. Päivällä listaan loput keittiön tavarat. Saan vihdoin koko kodin tavarat listattua loppuun. Lopputulos on 1310 tavaraa, koko nelihenkisellä perheellä. Vain ja ainoastaan omia tavaroitani tästä on 359 kappaletta. Tähän määrään ei ole otettu huomioon esimerkiksi toistuvia sukkakappaleita tai haarukoita, vaan esimerkiksi haarukka on yksi tavara. Jos jokainen kappale laskettaisiin, määrä olisi 570 tavaraa.

Olemme muuttosiivouksen aikana antaneet tai heittäneet pois 10-20 jätesäkillistä tavaraa. Nyt ei pitäisi olla mitään turhaa, vaan pelkkää ehjää ja käyttökelpoista.

Koska kodin kaikki tavarat on käyty läpi ja suurin osa pakattu, voi aloittaa varsinaisen kodin putsaamisen. Tänään imuroin alkajaisiksi jokaisen huoneen ja pyyhin pölyt.

Huomenna jatkuu.

Tässä kirjoituksessa on 206 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää